Špajza 10. siječnja 2024.

Slatki tacosi, ti neodoljivi mali zalogaji

slatki tacosi
Slatki tacosi - tko bi im odolio?! foto: Instagram @romylondonuk
gastro postao gastro.24sata.hr
Još nismo čuli za osobu koje je uspjela odoljeti ovakvim sjajnim slatkim zalogajima kao što su - slatki tacosi! Možeš ih poslužiti kao desert, ali i genijalan doručak za sve koji rado dan počinju slatkim

Priznajemo, teško je odbiti ukusan taco… Isto je i sa slatkom verzijom ovog popularnog latinoameričkog zalogaja.

Osnova slatkih tacosa može biti pržena tortilja, ili mini vafl palačinka, a u nadjevu nam je samo mašta granica – šlag, rastopljena čokolada) tamna, mliječna, bijela… izbor je na tebi), orašasti plodovi, razni slatki namazi, marmelade, svježe voće, začini, kreme, sladoled, bilo koji maslac od orašastih plodova… Bolje da stanemo dok nam ne krenu zazubice!

 

Možda vas zanima... Čudovišni tacosi inspirirani jednorozima Špajza

 

Evo nekoliko ideja za ukusne slatke tacose, a nećemo ti zamjeriti niti ako nam pošalješ neku svoju slatku taco ideju…

Churro tacos s jagodama i šlagom – pržene tortilje uvaljaju se u šećer i cimet, oblikuju te potom nadjenu jagodama i šlagom. Naravno, na odmet nije niti malo umaka od čokolade, karamele ili meda. Odličan klasik koji ćemo napraviti čim stignu prve jagode.

Cheesecake tacos – torta od sira klasičan je desert, kojem je odličan dodatak svježe (bobičasto) voće. Super ideja za punjenje za slatke tacose. Voće može biti svježe, no uz zaslađeni nadjev od krem sira odlično paše i fini domaći pekmez.

Mini choco tacos – proces je jednostavan: uzmeš mini vafle, zagriješ ih, oblikuješ u taco i uroniš u otopljenu čokoladu. Nakon toga slijedi punjenje - sladoledom po želji. Također, možeš ih posuti nasjeckanim orašastim plodovima. Budući da su ovo mini tacosi, možeš ih pojesti više 😉

Slatki tacosi sa sljezovim kolačićima – još jedan slatki recept za koji su potrebna samo 4 sastojka. Bez obzira na njihovu jednostavnost, vjeruj, tvoji okusni pupoljci će uživati. Potrebni sastojci su rastopljena mliječna čokolada, mini tortilje od pšeničnog brašna, graham krekeri i mini sljezovi kolačići. Nadjeneš tortilje, staviš ih nakratko na grill i – uživaš!

Tacosi s kokosom i čokoladom – kokos i čokolada savršen su spoj, a još kad postanu nadjev za slatke tacose… Naš prijedlog je krema od bijele čokolade i kokosa, u čokoladnom tacosu i sve skupa posuto s malo čokoladnim mrvica. Sviđa ti se?

A evo i nekoliko recepata za slane tacose...

 

Možda vas zanima... Lagani tacosi s piletinom i avokadom Recepti Možda vas zanima... Tacos palačinke sa slaninom i sirom idealni su brunch Recepti Smash burger tacos Možda vas zanima... Smash burger tacos - novi slasni trend na TikToku! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.