Špajza 29. lipnja 2017.

Što ovog ljeta na tanjurima vole domaći chefovi

foto: @dzembo, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
U potrazi za inspiracijom pretražili smo društvene mreže, a na kraju završili na profilima naših omiljenih chefova. Domaći burgeri, recepti u koracima za fantastične specijalitete, talijanske delicije ili nevjerojatna umjetnička djela na tanjurima - naši chefovi imaju sve.

Zahvaljujući kulinarskom showu Tri, dva, jedan - kuhaj!, Ivan Pažanin posljednjih godina nosi titulu jednog od najpopularnijih chefova današnjice. Iako u showu nije imao prilike u punom sjaju pokazati svoja kulinarska umijeća, na društvenim je mrežama situacija sasvim drugačija.

Dok Pažanin, veliki obožavatelj ribe i morskih plodova, uživa na jadranskoj obali, ne libi se na svoj Instagram profil zalijepiti i pokoju fotografiju divno spremljenih jela.

 

Ivan Pažanin Možda vas zanima... Ivan Pažanin oduševio obožavatelje ovim jelom Špajza

 

Tako je nedavno objavio fotografiju sjajnog soparnika hrskave korice, a samo nekoliko dana kasnije osvanula je i ona na kojoj se, na prvi pogled, nalazi fino burger pecivo s povrćem i sirom.

Naravno, fanovi showa Tri, dva, jedan - kuhaj! odmah su krenuli s dosjetkama na račun maslinovog ulja koje je chef često spominjao u emitiranim emisijama.

 

 

Soparnik

A post shared by Ivan Pazanin (@pazanin.ivan) on

 

Vrime je za nutricionisticki uravnotezen rucak (gluten free/soja free) 😅😅😅😅😅

A post shared by Ivan Pazanin (@pazanin.ivan) on

 

 

Za razliku od Pažanina, chef Mate Janković još je uvijek na kopnu pa tako u svom zagrebačkom domu priprema delicije od kojih rastu zazubice. Nedavno je na svom Facebook profilu podijelio recept za pileći curry, a zatim i za juneću koljenicu s vinom, povrćem i tamnom čokoladom.

 

Možda vas zanima... Mate Janković zbog jedne objave izgubio obožavatelje Špajza

 

Ono što Jankovićeve recepte razlikuje od ostalih koji se mogu pronaći na internetu jest činjenica da ovaj poznati chef uz klasičan opis dodaje i fotografije pa tako čitatelji mogu dobiti potpuni uvid u samu pripremu jela. Želite li jesti poput velikih chefova, Facebook profil Mate Jankovića obavezno je štivo za vas.

 

 

Pokretač gastro projekta Independent Food Reporters, Tom Gretić pak ovih dana uživa u Italiji. Ipak, pored genijalne hrane i vina, ne zaboravlja ni na društvene mreže. Tako je na stranici koju vodi s djevojkom Sanjom Aleksić, uz fotografije slasnih talijanskih panzerotta, sendviča nalik na calzone, podijelio i svoje mišljenje o klasičnoj talijanskoj pizzi.

 

Možda vas zanima... Veliki chef Tom Gretić u potpuno novoj ulozi! Špajza

 

Riječ je o pizzi dobivenoj jednostavnim načinom koji povezuje, prema riječima Sanje i Toma, tijesto meko poput oblaka i samo najfiniju talijansku mozzarellu i umak od rajčice. Sudeći prema fotografijama, oduševljenje chefa Gretića sasvim je opravdano!

 

 

 

Nedavno je ponio titulu najmaštovitijeg chefa u Hrvatskoj, a na svom Instagram profilu istu pošteno i opravdava. O malim umjetničkim djelima Denisa Zembe ne trebamo puno govoriti već pustiti da ovaj kreativan chef, barem za sada, svoju priču ispriča spektakularnim fotografijama.

 

 

God is my DJ #catering #aladin smoke #zembo

A post shared by Deniz Zembo (@dzembo) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.