Špajza 17. listopada 2018.

Svjetski kulinarski stručnjaci ove jeseni u Rovinju pripremaju gastronomsko čudo

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Istria Gourmet Festival: Autumn 2018. i ove godine dovodi istaknute svjetske predavače koji zajedno imaju 29 Michelin zvjezdica te priprema zanimljive radionice za sve sudionike

Rovinj ove jeseni postaje središte za sve zaljubljenike u gastronomiju. Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s hotelskom kompanijom Maistra 29. i 30. listopada u hotelu Lone u Rovinju organizira Istria Gourmet Festival: Autumn 2018. Na četvrtom izdanju ove stručne konferencije sudionici će kroz brojna predavanja, master class i show cooking radionice uglednih stručnjaka i chefova imati priliku steći nova znanja i vještine.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Prvi dan namijenjen je sektoru ugostiteljstva, a svoja će iskustva podijeliti predstavnici restorana s ukupno 20 Michelinovih zvjezdica koji će kroz priče dati svoje viđenje današnje gastronomije. Prvi put u Hrvatsku dolazi jedan od začetnika molekularne kuhinje, chef Juan Amador, a stižu i dva ugledna predstavnika amazonske kuhinje, chefovi Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino.

Noviteti ovogodišnjeg izdanja Istria Gourmet Festivala dvije su master class radionice posvećene craft pivi i gourmet pizzi. Vrhunski međunarodni predavači vodit će pet zanimljivih radionica o craft pivi, a među njima bit će i Lorenzo Dabove aka Kuaska – alfa i omega talijanske pivske scene te Simonmattia Riva – svjetski beersommelier prvak iz 2015. godine. Druga master class radionica ugostit će chefove poznatih talijanskih pizzerija koji će podijeliti novosti iz svijeta gourmet pizze.

 

 | Author: Promo foto: Promo

Drugi dan konferencije namijenjen je hotelskom sektoru uz prezentacije najnovijih znanja s područja hotelskih operacija te važnosti vrhunskih restorana u hotelima. Tom prilikom će se održati i okrugli stolovi na temu gourmet proizvoda s posebnim naglaskom na vino. Među govornicima će biti i nekadašnji direktor vodiča Michelin Italija, Fausto Arrighi te predsjednica Asocijacije vinskog turizma Francuske, Charlotte Fougère. Inače, istaknuti predavači drugog dana donose ukupno 9 Michelinovih zvjezdica. 

Tijekom festivala održat će se i tri gala večere pod dirigentskom palicom chefova restorana s Michelinovim zvjezdicama. U restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini gostovat će chef Roberto Cerea ovjenčan s čak tri Michelinove zvjezdice. Chef Matteo Mettulio, nositelj dvije Michelinove zvjezdice, predstavit će svoje specijalitete u restoranu ResoLution Signature u hotelu Lone. U istom će se restoranu odvijati i treća gala večera u organizaciji dvojice chefova Giancarla Morellija i Pedra Miguela Schiaffina koji će prezentirati svu raznolikost amazonske kuhinje. 

 | Author: Promo foto: Promo


Istria Gourmet Festival još je jedan dokaz da se Istra uspješno pozicionirala na svjetskoj gourmet karti, a ova stručna konferencija idealna je prilika za stjecanje novih znanja i vještina. Više informacija o konferenciji i kotizacijama moguće je pronaći na službenoj web stranici. 
 

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.