Špajza 11. svibnja 2023.

U gostionici Pod starim krovovima toči se najbolje pivo na svijetu!

U gostionici Pod starim krovovima toči se najbolje pivo na svijetu
U gostionici Pod starim krovovima toči se najbolje pivo na svijetu foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Najstarija zagrebačka gostionica Pod starim krovovima obilježila je otvorenje ljetne terase uz posebnu degustaciju Pilsner Urquella iz drvene bačve

Sinoć je najstarija zagrebačka gostionica Pod starim krovovima bila najveselije mjesto u gradu jer su se na proslavi otvorenja ljetne terase našli brojni gosti koji su došli kušati najbolje pivo na svijetu - Pilsner Urquell.

Posjetitelji ove legendarne gostionice u Basaričekovoj 9, na Gornjem gradu, imali su priliku uživati u svježem i autentičnom pivu koje je u drvenoj bačvi stiglo ravno iz pivovare iz Plzena, a među prvima degustirali su ga vlasnik gostionice Marko Lopac, veleposlanik Češke republike u RH Milan Hovorka te predstavnici češke pivovare.

 | Author: Press U gostionici Pod starim krovovima toči se najbolje pivo na svijetu foto: Press

Voditeljica gostionice Marina Ferenčak ispričala nam je tom prigodom kako je najstariji kafić u gradu Zagrebu Pod starim krovovima otvoren davne 1830. godine te kako je svima dobro poznat i iz kultnog filma 'Tko pjeva zlo ne misli', gdje glavni lik filma Franjo Šafranek krijepi žeđ - Kod Žnidaršića.

 | Author: Press U gostionici Pod starim krovovima toči se najbolje pivo na svijetu foto: Press

Uz krepki gulaš u kruhu koji je pripremio chef Ivica Genzić točio se prvi zlatni pilsner na svijetu koji predstavlja standard za sve ostale proizvođače ovog stila pive. O njegovoj povijesti govorio je Mihael Bach, brand manager Pilsner piva, istaknuvši kako se "još od kada je prvi put kreirano 1842. godine ovo pivo proizvodi na isti način i jedino u Plzenu", a Kod Žnidaršića je stiglo direktno iz kultne pivovare - u drvenoj bačvi od 25 litara i u inox bačvi od 30 litara!

 | Author: Press U gostionici Pod starim krovovima toči se najbolje pivo na svijetu foto: Press

Još od kada je otvorena, gostionica Pod starim krovovima, popularno zvana i 'Starci' i 'Kod Žnidaršića', postala je kultno mjesto ljubitelja dobre kapljice. Osim piva ovdje se mogu pronaći i brojni drugi napitci – od najpopularnijeg gemišta, do Mussolinija, gustog soka sa šlagom ili 'kompletića' (kava s mlijekom i rakija) koji se odavno smatraju zagrebačkim šlagerima, te koje rijetko gdje drugdje možete dobiti!

 | Author: Press U gostionici Pod starim krovovima toči se najbolje pivo na svijetu foto: Press

Sve svoje goste i putnike namjernike kultna gostionica, koja sve oduševljava autentičnim starinskim ugođajem, poziva da prate njihove stranice na Facebooku i Instagramu kako bi doznali više o raznolikim programima koje nude: od pub kvizova, koncerata, tematskih večeri poezije i književnosti do drugih događanja kojima stalno obogaćuju svoju ponudu.

U gostionici Pod starim krovovima toči se najbolje pivo na svijetu | Author: Press U gostionici Pod starim krovovima toči se najbolje pivo na svijetu foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.