Špajza 24. travnja 2013.

Umjetnost jednostavne hrane

Umjetnost jednostavne hrane
foto: Umjetnost jednostavne hrane
gastro postao gastro.24sata.hr
Alice Waters pionirka je kulinarske filozofije prema kojoj se kuhanje treba bazirati na svježim sezonskim namirnicama i hrani uzgojenoj u vlastitom podneblju.

Pođite na kulinarsko putovanje sa slavnom američkom autoricom Alice Waters i pustite da vas, korak po korak, vodi carstvom zdrave domaće kuhinje. Već više od trideset godina Alice Waters zagovara upotrebu sezonskih namirnica i hranu uzgojenu u vlastitu podneblju.

Njezine knjige i nastupi privlače publiku diljem svijeta jer u njima otkriva jednostavnu, a zaboravljenu istinu da tajna dobrog jela leži u dobrim sastojcima.  U ovoj knjizi Alice nam pokazuje nam što to znači u svakodnevnoj prehrani kroz više od 250 recepata za cijelu obitelj. Svi koji se drže njezinih uputa slažu se da je za zdravu i ukusnu prehranu dovoljno imati dobre namirnice i – puno ljubavi.

Predgovor za ovu knjigu koja obuhvaća bilješke, pouke i recepte slasne revolucije napisala je poznata hrvatska kuharica Ana Ugarković.

Autor: Alice Waters

Izdavač: Mozaik knjiga, 2013.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.