Špajza 26. ožujka 2019.

Upoznajte Zagreb Mule, koktel u koji ćete se lako zaljubiti

foto: Luftbremzer Gin Distillery
gastro postao gastro.24sata.hr
U četvrtak 21.3. 2019. u bistrou A Posto u Zagrebu, Luftbremzer Destilerija organizirala je gin tasting event na kojem su prisustvovali renomirani stručnjaci hrvatske barmenske i gastro scene, u svrhu promocije koktela pod nazivom Zagreb Mule, miješanog pića s ginom kao bazom uz dodatak ginger beera i soka cijeđene limete.

Luftbremzer Destilerija, prva hrvatska gin-only destilerija posvećena artizanskoj proizvodnji, od svojeg se otvorenja u nepunih godinu dana, nametnula kao jedan od vodećih hrvatskih proizvođača gina. Ovaj lokalni proizvod u svojem receptu sadrži jedanaest bilja koje Ginu daje bogat, izbalansiran i karakterističan doživljaj hrvatskog terroira. Uz poklonike diljem Hrvatske, Luftbremzer Gin pozicionirao se i na europskom tržištu tako da je sada dostupan u Austriji, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Norveškoj i kao takav stoji uz bok najboljim svjetskim ginovima. 

 | Author: Luftbremzer Gin Distillery foto: Luftbremzer Gin Distillery

Osnivač Filip Presečki, uzvanicima je kroz degustaciju i par klasičnih koktela približio djelovanje Luftbremzer Destilerije i posebnosti Luftbremzer Gina. Uzvanici su se uz odabrane koktele Martini Dry i Negroni, mogli uvjeriti u širinu, balans i karakter palete okusa Gina, te njegovu versatilnost i podatnost za primjenu u miksologiji.

 | Author: Luftbremzer Gin Distillery foto: Luftbremzer Gin Distillery

Martini je lagan, jednostavan i elegantan. U kombinaciji s Luftbremzerom naglašava njegovo ‘hrabro’ tijelo borovice. Za dodatak gorčine potrebno je samo nekoliko kapi suhog vermuta. Uz dodatak kisele komponente (cvijet kapare, lučica, stapku celera) koju kušač sam bira, cijela priča uživanja u koktelu poprima personalizirani doživljaj. Negroni je koktel koji stoji kao definicija balansiranosti i jednostavnosti. Miješan s Luftbremzerom, on naglašava izražene herbalne i floralne note Gina koje prožima i upotpunjuje slatkim vermutom i gorkastim Camparijem čineći savršeni aperitivni koktel.

 | Author: Luftbremzer Gin Distillery foto: Luftbremzer Gin Distillery

Sama degustacija Gina uslijedila je nakon ispijanja dvaju klasika. Luftbremzer Gin destiliran je u London Dry stilu, a odlikuje ga široka paleta aroma. Na jako tijelo borovice naslanjaju se suvremene floralne i citrusne note na nosu te herbalne i korjenaste arome u aftertasteu. Kako bi se pridobila punoća cijelog okusa, proizvodnja samog Gina odvija se u kombinaciji dvaju tipa destilacija: parne infuzije za prijenos lakših floralnih aroma, te destilacije iz tekućine kojom se dobiva tijelo Gina i intenzivne komponente aftertastea.

 | Author: Luftbremzer Gin Distillery foto: Luftbremzer Gin Distillery

Perjanica cijelog tasting eventa predstavljena je na samom kraju slijeda koktela. Zagreb Mule neodoljivo podsjeća na sveprisutni i uvijek popularni Gin & Tonic. Aromatični i herbalni tonovi Luftbremzer Gina u kombinaciji s pikantnim ginger beerom uz kap soka svježe limete i ukrasom  od kriške svježeg krastavca cijeloj priči dodaje zavodljivo i nadasve privlačno osvježenje, u kojem ćemo uživati u nadolazećim toplim mjesecima. Sada se uz svjetske gradove poput Moskve, Pariza i Minhena, i Zagreb uz svoj originalni Mule recept svrstava na ljestvicu koktel pop-kulture.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.