Špajza 11. prosinca 2018.

VinoLjubac – najsretnija diploma ikad!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslali smo našu kolegicu na tečaj o vinima, i dobili jedno jako sretno biće natrag u ured. Pročitajte kako je bilo našoj Simoni na VinoLjupcima!

Educiranje je cjeloživotni proces i stalno bismo trebali težiti novim učenjima i saznanjima. Svaka nova diploma i potvrda da ste neki novi izazov savladali, daje nam osjećaj sreće i zadovoljstva.

Vodeći se tim načinom razmišljanja, odlučila sam jednu večer otići po novu diplomu na najveseliju akademiju koja postoji – Eno expert akademiju. Zašto najveseliju? Zato što ćete tamo dobiti diplomu da ste – vinoljubac! A ako kao i ja svetkujete vino, nema vam draže diplome!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Koliko puta vam se dogodilo da ste sjedili na večeri i gledali kako u vašem smjeru dolazi sommelier s bocom koju ste naručili? Meni – barem desetak! I u svakom od tih desetaka puta u sebi sam samo govorila: Nemoj samo meni dati da probam! I nije, sve do jednom. Taj dan, sjećam se kao sada, gledala sam u tu čašu iz koje mi se smješkalo vino i samo promrmljala: u redu je! Nemajući pojma ispadam li smiješna dok to nesigurno izgovaram.

Kako se ne bih dovela više u sličnu situaciju, a gledajući dosadašnju praksu nije da ću sada odjednom prestati piti vino, odlučila sam se EDUCIRATI!

Istraživajući bespućima interneta, naišla sam na Eno expert akademiju i jednu večer nakon posla, došla u ugodne prostorije Akademije u centru grada. Ulazeći u prostor, dočekala me srdačna i nasmiješena voditeljica projekta zbog koje sam odmah znala da sam na pravom mjestu. Znate onaj osjećaj kada se odmah na prvu osjećate ugodno u nečijem društvu. Zajedno sa mnom, na tečaju su bila još četiri vesela para koja su jedva čekali da počnemo. Ne mogu ih kriviti, kada sam na stolu vidjela platu finih sireva i pripremljenu bocu nisam mogla ne poželjeti drugačije.

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Krenuli smo s tečajem u kojem sam se upoznala s različitih vrstama i podvrstama vina. Na koji način ih možemo na prvu razlikovati te zašto kada kušamo vino, naginjemo času na 45 stupnjeva i što zapravo tražimo kada vino mirišemo i miješamo ga u čaši. Zašto se crno vino treba dekantirati, a bijelo možemo točiti iz boce. S kojim jelima paše koja vrsta vina i za koju regiju je zapravo vezano podrijetlo kojeg vina.

Na to vam sama naravno neću odgovoriti. Ako ste kao i ja ljubitelj vina i željeli biste znati više od postoji crno i bijelo vino, javite se u Eno expert Akademiju – nećete požaliti! Mi definitivno nismo – ugodni razgovori, vrhunska vina, fini sirevi, pretvorili su našu malu sramežljivu grupu u pravu zabavu te smo teška srca izašli iz prostorija Akademije.

Na izlasku je pao jedan dogovor – a to je da se na idućem stupnju vidimo ponovno!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.