08. listopada 2016.

Svi u nedjelju na festival vina i kotlovine u Jasku: 8. „KotloVINA show“!

kotlovina
foto: Karina Šiždrak
gastro postao gastro.24sata.hr
Turistička zajednica grada Jastrebarskog i ove godine organizira natjecanje u pripremi kotlovine pod nazivom KotloVINA show, koje će se održati u nedjelju, 9. listopada u 12 sati na jaskanskom Sajmištu.

Na ovo vrlo slasno natjecanje, natjecatelji se prijavljuju u dvije kategorije: u prvu kategoriju se mogu prijaviti sva dobrovoljna vatrogasna društva, a druga kategorija je otvorena za sve fizičke i pravne osobe.

Svoje će umijeće u pripravljanju kotlovine pokazati 30-ak ekipa. Nakon pripremljenih miomirisnih obroka započinje ocjenjivanje prema kriterijima: tekstura mesa, aroma kotlovine, aroma umaka, vizualni izgled kotla (šešira, tanjura) te ukupna razina nastupa ekipe (styling, fair play, zabava).

kotlovina | Author: Karina Šiždrak foto: Karina Šiždrak

Stručni žiri će činiti predstavnici sponzora manifestacije, predstavnik Turističke zajednice grada Jastrebarskog te gastro novinarka Martina Validžić.

Predsjednik žirija biti će najpoznatiji hrvatski kuhar Branko Ognjenović, Akademik kulinarstva i poznati kulinarski edukator.

Žiri će izabrati najbolje u obje kategorije, a najbolje „majstore kotlovine“ očekuju brojne vrijedne nagrade koje će osigurati naš vjerni sponzor Limarija Sebastijan d.o.o.

Sponzori ovogodišnje manifestacije su PIK Vrbovec, Limarija Sebastijan i Kotany.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.