5 novih prijedloga kako pripremiti avokado

Thinkstock
Zvijezda meksičke kuhinje odavno je popularan sastojak domaćih jela
Vidi originalni članak

Ovaj plod bogat proteinima, zdravim masnoćama, vitaminima i mineralima navikli smo pripremati u smoothijima ili kao dodatak sendviču. No ako ste se zaželjelih novih ideja, donosimo vam nove „friške“ prijedloge kako ga pripremiti.

  • Bacite ga na roštilj ili grill tavu

Premažite neoguljene polovice avokada s malo ulja i pecite ih 1 do 2 minute.

  • Ispecite jaje u avokadu

Upalite pećnicu na 225 stupnjeva, a u međuvremenu razbijte dva jaja i ulijte ih u obje polovice avokada. Pecite ih oko 15 minuta.

  • U salati od piletine s majonezom, majonezu zamijenite avokadom

Avokado dobro izgnječiti vilicom i začiniti sa soli i paprom i umiješati u salatu.

  • U kolačima ga koristite umjesto maslaca

Svaku žlicu maslaca zamijenite s pola žlice avokada.

  • Palačinke s avokadom

U smjesu za palačinke dodajte ¼ avokada kako bi smjesa bila kremastija i nutritivno bogatija.

Predlažemo da probate:

Pomfrit od avokada

Avokado rezanci - umjetnost na tanjuru

Kako pripremiti guacamole?

Avokado: Saznajte sve o ovom tajnom sastojku vrhunskih delicija

Posjeti Gastro.hr