Ručak do 50 kuna: Juha i piletina sa slanim krumpirom

Davor Višnjić/PIXSELL
Naš chef Saša Polojac donosi vam recepte za obiteljski ručak do 50 kuna.
Vidi originalni članak
 

Itekako je moguće s 50 kuna u novčaniku pripremiti obiteljski ručak. Chef Saša Polojac podijelio je recepte - bista juha od povrća te piletina u umaku tipa samoborski sa slanim krumpirom

Bista juha od povrća

Sastojci:

450 g carske mješavine

125 g tjestenine

povrtna kocka

Priprema:

  1. U posudu s vodom dodajte carsku mješavinu povrća i kocku za juhu te kuhajte dok povrće ne krene mekšati. 
  2. Tada dodajte tjesteninu i po potrebi sol i papar te kuhajte još 5-10 minuta ovisno o vrsti tjestenine. 

Piletina u umaku tipa samoborski sa slanim krumpirom

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • brašno
  • češnjak
  • crvena paprika u prahu
  • 1 kg krumpira
  • sol
  • papar
  • vegeta

Priprema: 

  1. Pileće filete prepržiti na malo masnoće.
  2. Kada je piletina prepržena s obje strane dodajte sitni narezani češnjak i malo crvene paprike.
  3. U posebnoj posudi izmiješajte brašno s vodom da dobijete smjesu bez grudica.
  4. Piletinu i češnjak prelijte s malo vode (koliko želite dobiti umaka) te zgusnete  s prethodno pripremljenim brašnom.
  5. Po želji dodajte sol, papar, vegetu i ako želite peršin. 
  6. Posebno skuhajte slani krumpir koji možete ubaciti u umak da se zajedno prokrčka ili ga jednostavno poslužite sa strane. 
Posjeti Gastro.hr