gastro postao
Naš chef Saša Polojac donosi vam recepte za obiteljski ručak do 50 kuna.
Itekako je moguće s 50 kuna u novčaniku pripremiti obiteljski ručak. Chef Saša Polojac podijelio je recepte - bista juha od povrća te piletina u umaku tipa samoborski sa slanim krumpirom.
Bista juha od povrća
Sastojci:
450 g carske mješavine
125 g tjestenine
povrtna kocka
Priprema:
- U posudu s vodom dodajte carsku mješavinu povrća i kocku za juhu te kuhajte dok povrće ne krene mekšati.
- Tada dodajte tjesteninu i po potrebi sol i papar te kuhajte još 5-10 minuta ovisno o vrsti tjestenine.
Piletina u umaku tipa samoborski sa slanim krumpirom
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- brašno
- češnjak
- crvena paprika u prahu
- 1 kg krumpira
- sol
- papar
- vegeta
Priprema:
- Pileće filete prepržiti na malo masnoće.
- Kada je piletina prepržena s obje strane dodajte sitni narezani češnjak i malo crvene paprike.
- U posebnoj posudi izmiješajte brašno s vodom da dobijete smjesu bez grudica.
- Piletinu i češnjak prelijte s malo vode (koliko želite dobiti umaka) te zgusnete s prethodno pripremljenim brašnom.
- Po želji dodajte sol, papar, vegetu i ako želite peršin.
- Posebno skuhajte slani krumpir koji možete ubaciti u umak da se zajedno prokrčka ili ga jednostavno poslužite sa strane.