Brunch - gdje najbolje doručkovati/ručati u Zagrebu?

facebook
Nije doručak, nije ručak, već objeručke "pohrvaćen" brunch. Hibrid raznoraznih kombinacija pravi je obrok za uživanje uz kavu
Vidi originalni članak

Ne znamo točno kada je doručak postao brunch, ali toliko se popularizirao da je prava šteta ne iskoristiti još jednu priliku za pričanje o hrani. Kako god mu tepali, gastro redakcije 24sata odabrale su svoje favorite. U njima možete popiti divnu kavu, uživati u sendvičima, kolačima, cijeđenom soku od naranče ili čaši šampanjca. Da, da, brunch često uključuje i alkohol. Pa krenimo...

Meet Mia, Vlaška 43

Novo mjesto na zagrebačkom nebu oduševljava posjetitelje maštovitim kolačima i sendvičima koji su idealni za prijepodnevno mljackanje.

Bistroteka, Teslina 14

Osim sendviča, svježe iscijeđenih sokova i šampanjaca na čaše, za svaku je pohvalu ponuda doručka koja preko tjedna traje do 11 h, a vikendom do 12:30.

Dežman bar, Dežmanova 3

Raznolika ponuda sendviča i kolača dovoljan je razlog da posjetite Dežman ne samo ujutro, nego u bilo koje doba dana.

Amelie, Vlaška 6. Dobri dol 49 i Duknovićeva 4

Kako ne spomenuti prekrasnu slastičarnu Amelie vlasnice Žakline Troskot. U Amelie ne morate nužno uživati samo slatko jer u ponudi imaju i quiche od gorgonzole i rajčice. Nikako ne propustite Marie tortu s mascarponeom i pistacijom, nećete požaliti.

Esplanade, Mihanovićeva 1
Nedjeljni brunch u hotelu Esplanade već je godinama tradicija. Uz ponudu raskošnog izbora jela s bife stola, od tradicionalnih, ali i inovativnih zdravih predjela do najboljih hrvatskih slastica, selekcija uključuje i topla jela iz posebne à la carte ponude te pripremu omiljenih klasika - tatarskog bifteka i Cezar salate - pred vašim stolom. Dječja igraonica i parking su besplatni, a djeca mlađa od 6 godina jedu besplatno! 

Brunch objedinjuje mnogima dvije najdraže stvari, doručak i ručak, a da nije rezerviran samo za raskošna slobodna jutra dokazuje da ga vrlo jednostavno možete pripremiti i kod kuće. Uzmite si vremena i poslužite nezaboravni brunch za cijelu obitelj. Za slatkoljupce predlažemo kruh od banane koji savršeno funkcionira zasebno i s namazima, recept pronađite ovdje

Slatke palačinke uvijek su dobar odabir, a sličnom smjesom možete se počastiti i carskim drobljencom, popularnim Kaiserschmarrnom.

Slano rezervirajte za razne sireve i jaja, a u našem vodiču saznajte idealni tajming za jaje u sorbulu. Vjerojatno jedno od najjednostavnijih jela, učinit će vaš brunch kraljevskim - njegovo veličanstvo omlet. Za poletniji dan, pripremite savršeno kremasti omlet prateći ove korake. Za piće poslužite cijeđeni sok od naranče ili smoothie od višanja, a ukoliko ste u mogućnosti, kompletni hoh brunch zalijte s pjenušcem.

Posjeti Gastro.hr