CHILLI CON CARNA

sanjuska
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 veće glavice luka
  • 600 g mljevene junetine (ili sitno sjeckane)
  • 2 male konzerve sjeckane rajčice Mutti
  • 1 žlica koncentrata od rajčice Mutti
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 male konzerve crvenog ili smeđeg graha
  • 1 mala konzerva kukuruza
  • 2 žličice mješavine začina za chili con carne (kotanyi)
  • 2 chili papričice origano sol papar

Postupak pripreme:

  1. Na malo ulja, nasjeckani luk (ne presitno) dovesti do staklastog stanja i ubaciti meso.
  2. Dinstati 10-tak minuta tj. dok se meso potpuno ne usitni i posmeđi.
  3. Ubaciti sjeckanu rajčicu, mješavinu začina ili basis, chili papričice, koncentrat rajčice, sol, šećer i doliti ca. 0, 5 lit vode.
  4. Kuhati na laganoj vatri 20-tak minuta
  5. Dodati češnjak, grah i kukuruz, a po želji i još vode (dolijevanjem vode možete regulirati gustoću).
  6. Kuhati još 15-20 minuta na laganoj vatri.
  7. Dodati papar, origano i peršin.
  8. Servirati vruće uz zelenu salatu.
  9. Svakako servirati vruće u dubokim tanjurima i jesti uz zelenu salatu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr