gastro postao
Sastojci:
- 2 veće glavice luka
- 600 g mljevene junetine (ili sitno sjeckane)
- 2 male konzerve sjeckane rajčice Mutti
- 1 žlica koncentrata od rajčice Mutti
- 3 režnja češnjaka
- 3 male konzerve crvenog ili smeđeg graha
- 1 mala konzerva kukuruza
- 2 žličice mješavine začina za chili con carne (kotanyi)
- 2 chili papričice origano sol papar
Postupak pripreme:
- Na malo ulja, nasjeckani luk (ne presitno) dovesti do staklastog stanja i ubaciti meso.
- Dinstati 10-tak minuta tj. dok se meso potpuno ne usitni i posmeđi.
- Ubaciti sjeckanu rajčicu, mješavinu začina ili basis, chili papričice, koncentrat rajčice, sol, šećer i doliti ca. 0, 5 lit vode.
- Kuhati na laganoj vatri 20-tak minuta
- Dodati češnjak, grah i kukuruz, a po želji i još vode (dolijevanjem vode možete regulirati gustoću).
- Kuhati još 15-20 minuta na laganoj vatri.
- Dodati papar, origano i peršin.
- Servirati vruće uz zelenu salatu.
- Svakako servirati vruće u dubokim tanjurima i jesti uz zelenu salatu.
Dobar tek!