Choco & Wine Fest i Brtonigla Adventure Trek

Promo
Spojite ugodno s korisnim - provedite divan vikend u Istri uz čokoladu, vino i tracking!
Vidi originalni članak

- Ovogodišnja izdanja navedenih manifestacija biti će najbolja do sada po pitanju programa i broja učesnika, a ukoliko vremenski uvjeti to dopuste i posjećenost će biti rekordna.

Sve počinje u subotu, 20.02.2016. u 9 sati ujutro, kada će se oko 300 učesnika Brtonigla Adventure Treka (iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske) okupiti u Brtonigli i natjecati u ukupno 3 kategorije na novim trasama dužine od 10-60 km, za čiji prolazak će biti potrebno od 1-12 sati pješačenja /trčanja.

Istoga dana s početkom u 12 sati, započinje najslađi događaj u Brtonigli, tj. 4. Choco & Wine Fest koji će se održati u grijanom šatoru na glavnom trgu. Rekordan broj izlagača iz Hrvatske i Slovenije, uz bogati prodajno-izložbeni prostor ponudit će prisutnima nezaboravan doživljaj okusa i mirisa.

Osim bogate ponude slatkih proizvoda i vina, posjetitelje očekuje choco show, dječji program, izrada skulptura od čokolade, vođena prezentacija sljubljivanja čokolade i vina, i još mnogo toga - ovogodišnje izdanje obilježiti će i prekogranična suradnja s Turističnom organizacijom Koper, putem koje dolaze i slovenski proizvođači čokolade. Posjetitelji će osim u vrhunskim vinima moći uživati u čokoladnim pralinama, dražejama, lizalicama, čokoladnim tortama i čokoladnom rahatlokumu.

Tokom cijelog trajanja manifestacije održavati će se čoko programi za djecu i odrasle. Villa Soši s Dragicom i Igorom Lukinom te Lino čoko show razveselit će one najmlađe, dok kasnije slijedi Gustolato chocco show gdje će se pod "palicom" chefa Michelea Gentilea izrađivati praline s brtoniškim teraninom te voditi posjetitelje kroz sljubljivanje čokolate i vina brtoniške vinarije Cattunar. Atrakcija manifestacije je chef Stefano Comelli koji će ove godine u sklopu svog chocco arta napraviti reljef Brtonigle s kanjonom Škarline kojim će umjesto vode - teći čokolada!

Ovogodišnje izdanje navedene manifestacije, osim dnevnog programa biti će obogaćeno i večernjom zabavom, uz nastup izuzetno popularnog Gordana Gregurovića, visoko pozicioniranog natjecatelja iz showa „The Voice“, koji će svojim jedinstvenim vokalom i poznatim hitovima zabavljati prisutne do kasno navečer!

Istra, čokolada, vino, priroda, rekreacija... Pametnome dosta, uživajte!

Posjeti Gastro.hr