Čili - Chilli con carne

LILA17
Pravo zimsko jelo donosi vam naša čitateljica LILA17. Unesite i vi svoj omiljeni recept s rajčicama kako bi osvojili bogate Mutti poklon pakete
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500g mljevena svinjetina
  • 400g crveni grah
  • 400g smeđi grah
  • 200g kukuruza
  • 600g Mutti pasirane rajčice
  • 2 komada goveđeg temeljca
  • 300ml vode
  • 2 crvene paprike
  • 1 luk
  • sol, papar, šećer, ružmarin, čili prah, lovor, kumin, đumbir, tabasco

Priprema:

1. Pirjajte nasjeckani luk i papriku u dubokoj posudi. Posolite.

2. Popržite mljeveno meso u tavi, začinite čilijem. Nakon što poprimi tamniju boju. Dodajte ga na luk i papriku. Zalijte rajčicom, dodajte grah, kukuruz, čili i ružmarin,malo šećera. Pustite da krčka desetak minuta.

3. Zakuhajte temeljac s vodom i dodajte ga ostalim sastojcima. Začinite dodatno ostalim začinima po želji. kuhajte još 15 minuta. Po želji dodajte kumin, đumbir, lovor, tabasco.

Posjeti Gastro.hr