Domaća juha od rajčice za koju ne trebate recept ni previše vremena

Svježih rajčica još ima po tržnicama, a juha nam se čini kao savršeno utješno jelo na žlicu
Vidi originalni članak

Sa samo tri sastojka, ili više, ovisno o začinima koje volite, imat ćete crvenu zdjelu čiste sreće. Evo kako jednostavno napraviti omiljenu juhu od rajčice

1. Narežite jedan ili dva luka, također možete češnjak ili poriluk

2. Zagrijte maslinovo ulje, posolite i dodajte začine koje vam srce poželi

3. Dodajte sjeckanu rajčicu i vodu ili temeljac

4. Krčkajte lagano do željene gustoće (20 do 30 minuta), dodajte po želji kiselog vrhnja ili mlijeka, ohladite i izmiksajte

5. Miksajte u sjeckalici ili blenderu i poslužite s grilanim sirom, salatom ili kruhom. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr