Domaći džem od borovnica bez pektina i šećera

Thinkstock
Iskoristite sezonu borovnica i napravite jednostavan domaći džem s medom i limunom
Vidi originalni članak

Većina ljudi misli da je priprema džema komplicirana, koristi velike količine šećera i pektina, a priprema džema može biti vrlo jednostavna i brza. Upotrijebite med umjesto šećera, a borovnice kuhajte na laganoj vatri u širokoj posudi ili tavi. Prije kuhanja, borovnice zgnječite i dodajte im oko 250ml meda na kilogram. U smjesu ulijte sok pola limuna i kuhajte na širokoj tavi prvo na jakoj pa slabijoj vatri.

Gotovo je kad se zgusne, a džem nakon hlađenja možete skladištiti u prethodno sterilizirane staklenke. Detaljan vodič sterilizacije staklenki pronađite ovdje.

Sastojci koji će vam trebati:

 Bilo koje sezonsko voće možete iskoristiti na isti način, a rezultat će vas oduševiti.

Posjeti Gastro.hr