Fenomenalni trikovi pomoću kojih ćete se najlakše riješiti mirisa češnjaka

Thinkstock
Miris češnjaka lakše je otkloniti nego što smo mislili.
Vidi originalni članak

Bilo da pripremate fini umak ili nadjev za bruschette, sjeckanje češnjaka uvijek ostavlja miris na vašim prstima još satima kasnije. Donosimo vam tri jednostavna načina kako se riješiti mirisa češnjaka u samo nekoliko sekundi.

Osim što je ukusan dodatak jelima, limun odlično otklanja mirise. Prepolovite ga pa ga utrljajte u područje prsta kojim ste dodirivali češnjak. Isperite vodom i to je to. Mirisa više nema.

Kada pri ruci nemate limun, poslužit će također i ocat i soda bikarbona. Nije važno koristite li alkoholni ili jabučni, umočite prste u ocat i pospite ih sodom bikarbonom. Protrljajte i isperite pod vodom.

Treći i najzanimljiviji trik uključuje tek malo sapuna, vodu i, ne biste vjerovali, žlicu. Sve što trebate učiniti jest staviti sapun na ruku i oprati ruke pod mlazom vode dok ih trljate o žlicu.

Ne mora to čak ni biti žlica, poslužit će svaki metalni predmet koji pronađete u kuhinji. 

Jednostavnije zbilja ne može. 

Posjeti Gastro.hr