Hrpice od krumpira i parmezana

Screenshot YouTube
Jednostavno za napraviti, ukusno za jesti, tako finooo... Hrpice krumpira i parmezana idealno su predjelo ili prilog - uvjerite se i sami!
Vidi originalni članak

Malo je onih koji ne vole krumpir. Pečen, kuhan, kao pire, harmonika krumpir, pommes frites, pole.... No, u ljudskoj je psihi uvijek tražiti ili izmišljati neke nove recepte.  

Kopajući bespućima interneta pronašli smo recept za hrpice od krumpira i parmezana. Ovako pripremljen krumpir možete poslužiti kao prilog ili predjelo. Jedno je sigurno - vi i vaši gosti definitivno će uživati u ovim zalogajima.  

Koliko je jednostavno za napraviti uvjerite se u videu

Za hrpice od krumpira i parmezana potrebni su vam:

  • 8-10 krumpira narezanih na tanke kriške
  • 45 g otopljenog maslaca
  • 25 g parmezana
  • žličica češnjaka u prahu
  • majčina dušica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • Kalup za muffine

Kako pripremiti?

  1. Pećnicu zagrijte na 190C. Krumpir narežite na tanke kriške (najbolje koristiti ribež). Kalup za muffine namažite maslacem. 
  2. Narezani krumpir stavite u veliku zdjelu. Dodajte rastopljeni maslac, parmezan, začine. Sve dobro pomiješajte.
  3. U kalup za muffine slažite hrpice krumpira te na kraju pospite svježe mljevenim paprom.
  4. Pecite na 190C oko 50 minuta do sat vremena - dok ne postanu zlatno-smeđe boje. 
  5. Izvadite iz pećnice, pustite da odstoji 5 minuta i nakon toga ih izvadite iz kalupa. 

Ukrasite parmezanom i majčinom dušicom.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr