No, ukoliko se još mučite s ovim korakom predlažemo da isprobate naše savjete.
Donosimo dodatne trikove za još savršenije pečene krumpire:
• Za pečenje nikad ne koristite krumpire koji su naborani, imaju zelene mrlje ili su počeli klijati.
• Kako bi bili ravnomjerno pečeni birajte krumpire slične veličine i oblika
• Krumpire prije pečenja možete kratko prokuhati, zatim na njima pomoću vilice napraviti „brazde“ te peći kao i obično
• Za dodatnu hrskavost kratko prokuhane krumpire pospite brašnom ili kukuruznom palentom i zapecite ih u pećnici.
• Dodatnu hrskavost ćete postići i ako krumpire tijekom pečenja nekoliko puta preokrenete kako bi vrući zrak „obuhvatio“ svaki dio krumpira
• Pokušajte ispeći krumpire na gusjoj masti koja će im pružiti posebne arome
• U knjizi „America's Test Kitchen Family Cookbook“ se navodi kao je za pripremu savršenih krumpira u pećnici potrebno samo namočiti narezani krumpir u toploj vodi na 10 minuta i zatim s njim postupati kao i obično. Njihov savjet je toliko jednostavan da ga svakako vrijedi isprobati!