gastro postao
Za ovakav specijalitet ne morate nužno otići u restoran. Zavrnite rukave i - krenimo!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 373
Potrebno vam je
- 600 g jetra gusja
- 5 ml konjak (38 vol % alkoh.)
- 3 ml prošek
- 1 dl sok od naranče (prirod. svježi)
- 1 žlica rajčica ( ketchup)
- šipak
- 6 kom jabuka (cijela)
Priprema
- Zagrijte tavu i na naglo popecite očišćena gusja jetra. Pazite da se ne presuše niti zagore. Podlijte finim konjakom i oprezno flambirajte.
- Zatim dodajte prošek, sok od rajčice (najbolje domaći), sok od naranče i koštice šipka, odnosno nara. Reducirajte i začinite.
Za ovakav specijalitet ne morate nužno otići u restoran. Zavrnite rukave i - krenimo!