Recepti 01. ožujka 2016.

Foie gras, odnosno - gusja jetra na pireu od jabuka

Gusja jetra
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovakav specijalitet ne morate nužno otići u restoran. Zavrnite rukave i - krenimo!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 373

Potrebno vam je

  • 600 g jetra gusja
  • 5 ml konjak (38 vol % alkoh.)
  • 3 ml prošek
  • 1 dl sok od naranče (prirod. svježi)
  • 1 žlica rajčica ( ketchup)
  • šipak
  • 6 kom jabuka (cijela)

Priprema

  1. Zagrijte tavu i na naglo popecite očišćena gusja jetra. Pazite da se ne presuše niti zagore. Podlijte finim konjakom i oprezno flambirajte.
  2. Zatim dodajte prošek, sok od rajčice (najbolje domaći), sok od naranče i koštice šipka, odnosno nara. Reducirajte i začinite.

Za ovakav specijalitet ne morate nužno otići u restoran. Zavrnite rukave i - krenimo!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.