unatoč južini Bili smo na festivalu Vino Dalmacije, gdje smo puno naučili i pronašli neke nov… Proteklog vikenda u hotelu Le Méridien Lav održan je festival Vino Dalmacije, u organizaciji istoimenog udruženja, na k… Špajza
spor oko naziva Prošek nije prosecco, to svi znamo, no kako se smije zvati? Europarlamentarci su izglasali novi pravilnik o oznakama zemljopisnog podrijetla za vino, ali u ovom našem sporu bez kr… Najave
Gastro.hr Kokteli sa šampanjcem Kod koktela sa šampanjcem ne smije biti previše sastojaka kako bi piće bilo lagano i prozračno. Posljednjih godina pose…
ostalo Foie gras, odnosno - gusja jetra na pireu od jabuka Za ovakav specijalitet ne morate nužno otići u restoran. Zavrnite rukave i - krenimo! Recepti
Gastro.hr Sedmi razred Male škole vina Bakhova sina Gušća jetra, izvana popržena, lijepe sivo-smeđe boje, iznutra polusirova, ružićasta, a pokraj nje čaša u obliku tulipan… Špajza
Gastro.hr Bogatstvo makedonske kuhinje Dašak Mediterana donosi vam novi broj Skuhatćute koji je posjetio gastromanifestaciju na Pagu - "Pozdrav ljetu". Paška …
Gastro.hr Mirisna vina uz savijaču od trešanja Slovenski vinar Aleš Kristančić Movia kaže da je vrlo lako odrediti kad treba brati grožđe: Kad ga ptice počnu jesti. E… Špajza
Gastro.hr Dalmatinska pašticada Dragi prijatelji, članovi naše blogerske zajednice i svi vi koji redovito pratite objave naše male zajednice, te kuhaju… Kolumne
Gastro.hr Prosecco Filli Suočeni s obiljem „Prosecca“ sa svih strana svijeta, Talijani su naprosto bili primorani poduzeti određene korake kako … Špajza