3539 prikaza 25. svibnja 2016.

Kokteli sa šampanjcem

kokteli.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Kod koktela sa šampanjcem ne smije biti previše sastojaka kako bi piće bilo lagano i prozračno. Posljednjih godina posebno su popularni jednostavni i lagani kokteli kojima je baza šampanjac ili pjenušac.

Postoje i neki klasici poput jednostavnih kombinacija šampanjca s bobičastim voćem – najčešće jagodama i malinama. Osnovno pravilo kod koktela sa šampanjcem je da se ne smije biti previše sastojaka kako bi piće bilo lagano i prozračno. U nastavku smo vam pripremili nekoliko hit-koktela sa šampanjcem za svečane prigode. Iako najbolje pristaju u toplim ljetnim večerima, uveličat će svaku svečanost i u hladnijim danima.


Aperol Spritz

Sastojci:
1 dl Prosecca
70 ml Aperola
20 ml sode ili gazirane mineralne vode
led
kriška naranče za dekoraciju

Priprema:
Sastojke staviti u čašu na stalku, dodati led i promiješati. Ukrasiti kriškom naranče na rubu čaše.

Koktel | Author: Thinkstock Thinkstock

Hugo

Sastojci:
led
30 ml sirupa od bazge
70 ml Prosecca
20 ml gazirane mineralne vode
nekoliko listova mente
limun ili limeta

Priprema:
Sastojke staviti u duboku čašu i promiješati. Ukrasiti kriškom limuna ili limete.

Campari Mint Spritz

50 ml Camparija
50 ml soka od brusnice
150 ml Prosecca ili druge vrste pjenušavog vina poput Cave
5 svježih listova mente

Priprema:
U duboku čašu napunjenu ledom ulijte sva pića i na kraju dodajte mentu. Lagano zgnječite listove mente uz pomoć drvenog štapića. Promiješajte.

Ako želite nešto snažniji koktel umjesto soka od brusnice možete staviti gin.

Rossini Bellini

Sastojci:
¼ šalice šećera
2 žlice vode
3 šalice jagoda
2 žlice svježe cijeđenog soka od limuna
1 boca Prosecca ili druge vrste pjenušavog vina, dobro ohlađenog

Priprema:
U malom lončiću pristavite šećer i vodu i miješajte na vatri dok se ne rastopi i ne provrije. Potom maknite s vatre i pričekajte da se malo ohladi. Potom stavite u blender jagode, šećernu otopinu i sok od limuna i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite kroz cjedilo tekućinu, a čvrste dijelove bacite.Tako dobiven sok rasporedite u 8 čaša za šampanjac (po tri žlice u svaku čašu) i dolijte ohlađeno pjenušavo vino.Gastro priča

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.