Jednostavno i fino: Špageti s piletinom, maslinama i vinom

Thinkstock
Iskoristite ostatke piletine u omiljenoj tjestenini s maslinama.
Vidi originalni članak

Ostatak pečene ili kuhane piletine kombinirajte u jednostavnom i ukusnom umaku od maslina, vina i limuna pa sve zajedno pomiješajte s tjesteninom i poslužite kao kompletan ručak. Možete pripremiti i svježu piletinu tako da je samo ispečete na naglo na tavi, a zatim umiješate u već pripremljen umak.

Potrebno vam je:

  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 šalica temeljca
  • 500 g tjestenine
  • 10 maslina
  • Peršin
  • Parmezan
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U vreloj i posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
  2. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte sjeckani češnjak.
  3. Dodajte bijelog vina i pustite da alkohol ispari.
  4. Dodajte limunov sok i temeljac pa pustite da zavrije.
  5. Posolite i zapaprite po vlastitom ukusu.
  6. Dodajte prepolovljene masline i prethodno skuhanu piletinu.
  7. Pomiješajte s kuhanim špagetama, pospite parmezanom i začinite peršinom.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr