Crni njoki od sipe uz brancina s cherry rajčicama

Petra Terner
Najavili su vam se gosti? Htjeli biste ostaviti super dojam, a nemate baš ideju što kuhati? Pripremite im pravo šarenilo boja na tanjuru.
Vidi originalni članak

Brancin u društvu cherry rajčica i kapara savršeno će se slagati uz crne njoke koji će jelu dati odličan kontrast.

Više Petrinih recepata možete pronaći na blogu To Live a Life te Instagram profilu.

 

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 1 jaje
  • Malo soli
  • 250 g glatkog brašna
  •  8 g crnila od sipe
  • 2 veća brancina
  • 1 dcl bijelog vina
  • Malo maslinovog ulja
  • Malo ghee maslaca
  • Nekoliko cherry rajčica
  • ½ dcl ribljeg temeljca
  • Nekoliko plodova kapara

Postupak pripreme:

  1. Krumpir narežite na kockice te ga stavite kuhati u prethodno posoljenu vodu. Nakon što je kuhan usitnite ga gotovo do pire-a te ohladite.
  2. Kada se krumpir ohladio, dodajte mu jaje, sol, brašno te crnilo sipe. Brašno dodajte postepeno dok ne dobijete homogenu smjesu koja se neće previše lijepiti.
  3. Oblikujte male valjuške te ih stavite u vruću vodu.
  4. Kuhajte dok ne isplivanju na površinu.
  5. Ribu očistite od kosti i kože te narežite na kockice.
  6. Zagrijte malo ghee maslaca, dodajte ribu te pecite nekoliko minuta uz dodatak maslinovog ulja.
  7. Ribu prelijte vinom, ribljim temeljcem te dodajte rajčicu i kapare. Pazite da riblji temeljac ne zasolite.
  8. Pirjajte oko 20 min. lagano miješajući pazeći pritom da se riba ne raspadne.
  9. Kako biste dobili pravi kontrast na tanjuru, prvo servirajte crne njoke na koje nježno položite brancina i cherry rajčice. Vaši gosti bit će oduševljeni.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr