Brancin u društvu cherry rajčica i kapara savršeno će se slagati uz crne njoke koji će jelu dati odličan kontrast.
Više Petrinih recepata možete pronaći na blogu To Live a Life te Instagram profilu.
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 1 jaje
- Malo soli
- 250 g glatkog brašna
- 8 g crnila od sipe
- 2 veća brancina
- 1 dcl bijelog vina
- Malo maslinovog ulja
- Malo ghee maslaca
- Nekoliko cherry rajčica
- ½ dcl ribljeg temeljca
- Nekoliko plodova kapara
Postupak pripreme:
- Krumpir narežite na kockice te ga stavite kuhati u prethodno posoljenu vodu. Nakon što je kuhan usitnite ga gotovo do pire-a te ohladite.
- Kada se krumpir ohladio, dodajte mu jaje, sol, brašno te crnilo sipe. Brašno dodajte postepeno dok ne dobijete homogenu smjesu koja se neće previše lijepiti.
- Oblikujte male valjuške te ih stavite u vruću vodu.
- Kuhajte dok ne isplivanju na površinu.
- Ribu očistite od kosti i kože te narežite na kockice.
- Zagrijte malo ghee maslaca, dodajte ribu te pecite nekoliko minuta uz dodatak maslinovog ulja.
- Ribu prelijte vinom, ribljim temeljcem te dodajte rajčicu i kapare. Pazite da riblji temeljac ne zasolite.
- Pirjajte oko 20 min. lagano miješajući pazeći pritom da se riba ne raspadne.
- Kako biste dobili pravi kontrast na tanjuru, prvo servirajte crne njoke na koje nježno položite brancina i cherry rajčice. Vaši gosti bit će oduševljeni.
Dobar tek!