Kolumne 4026 prikaza 09. kolovoza 2019.

Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj bezglutenski kruh od tikvica s pancetom i cheddar sirom savršen je način za iskoristiti tikvice u sezoni.

U receptu koristim kukuruzno brašno u kombinaciji sa zobenim koje daje dodatnu notu okusa. U kruh sam stavila pancetu, cheddar i mladi luk, stoga ovaj kruh možete jesti i sam, ili kao prilog uz glavno jelo. U svakom slučaju, najbolji je još mlak iz pećnice, uz malo kiselog vrhnja! 

 

Možda vas zanima... Muffini od banane s cimetom i bijelom čokoladom Kolumne

 

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 
 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Sastojci:

  • 600 g tikvice
  • 60 gr mladog luka
  • 100 gr cheddar sira
  • 50 gr pancete
  • 3 jaja
  • 80 gr zobenog brašna
  • 50 gr kukuruznog brašna
  • 20 gr kukuruznog škroba
  • 5 gr praška za pecivo
  • Pola žličice češnjaka u prahu
  • Sol i papar

Postupak:

  1. Tikvice naribajte i posolite. Pustite ih dok pripremite sastojke kako bi otpustile višak vode.
  2. Nasjeckajte mladi luk, a sir i pancetu nasjeckajte na manje kockice. 
  3. Tikvice iscijedite rukama i stavite u drugu posudu. Dodajte tri jaja, luk, pancetu, sir te posolite i popaprite, te sve dobro promiješajte.
  4. U smjesu dodajte i suhe sastojke: zobeno brašno, kukuruzno brašno i škrob, prašak za pecivo, i češnjak u prahu. Smjesu stavite u kalup za kruh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 45 minuta. 

Kruh je najbolje poslužiti mlak, uz hladno kiselo vrhnje. Dobar tek! 

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman  | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.