Kolumne 29. lipnja 2025.

Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

Kruh i pecivo
23 MIN
45 MIN
12
SREDNJE
Slani kruh od tkvica s pancetom i cheddarom
Slani kruh od tkvica s pancetom i cheddarom
foto: Laura Roman
Ovaj bezglutenski kruh od tikvica s pancetom i cheddar sirom savršen je način za iskoristiti tikvice.

U receptu za slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom koristim kukuruzno brašno u kombinaciji sa zobenim koje daje dodatnu notu okusa. U kruh sam stavila pancetu, cheddar i mladi luk, stoga ovaj kruh možeš jesti zasebno ili kao prilog uz glavno jelo. U svakom slučaju, najbolji je još mlak iz pećnice, uz malo kiselog vrhnja! 

Blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 


 | Author: Laura Roman Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom foto: Laura Roman

Ne gasi ekran dok kuham

Slani kruh od tkvica s pancetom i cheddarom
23 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Tikvice 600 g
  • Mladi luk 60 g
  • Cheddar 100 g
  • Panceta 50 g
  • Jaje 3 kom
  • Zobeno brašno 80 g
  • Kukuruzno brašno 50 g
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 20 g
  • Prašak za pecivo 5 g
  • Češnjak u prahu 0,50 žličica
  • Sol
  • Papar
Postupak
  1. Tikvice naribaj i posoli. Ostavi ih na papirnatom ubrusu kako bi otpustile višak vode.


  2. Nasjeckaj mladi luk, a sir i pancetu nareži na kockice. 


  3. Tikvice iscijedi rukama i stavi u drugu posudu. Dodaj tri jaja, luk, pancetu, sir te posoli i popapri. Sve dobro promiješaj.


  4. U smjesu dodaj i suhe sastojke: zobeno brašno, kukuruzno brašno i škrob, prašak za pecivo i češnjak u prahu.


  5. Smjesu stavi u kalup za kruh obložen papirom za pečenje i peci na 180 stupnjeva 45 minuta. 


Kruh je najbolje poslužiti mlak, uz hladno kiselo vrhnje. Dobar tek! 

 | Author: Laura Roman Kruh s tikvicama; foto: foto: Laura Roman

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:20 29. Lipanj 2025.

    treba ga napraviti