Ovaj bezglutenski kruh od tikvica s pancetom i cheddar sirom savršen je način za iskoristiti tikvice.
U receptu za slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom koristim kukuruzno brašno u kombinaciji sa zobenim koje daje dodatnu notu okusa. U kruh sam stavila pancetu, cheddar i mladi luk, stoga ovaj kruh možeš jesti zasebno ili kao prilog uz glavno jelo. U svakom slučaju, najbolji je još mlak iz pećnice, uz malo kiselog vrhnja!
Blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom
foto: Laura Roman
Slani kruh od tkvica s pancetom i cheddarom
Sastojci
-
Tikvice
600
g
-
Mladi luk
60
g
-
Cheddar
100
g
-
Panceta
50
g
-
Jaje
3
kom
-
Zobeno brašno
80
g
-
Kukuruzno brašno
50
g
-
Gustin (Kukuruzni Škrob)
20
g
-
Prašak za pecivo
5
g
-
Češnjak u prahu
0,50
žličica
-
Sol
-
Papar
Postupak
-
Tikvice naribaj i posoli. Ostavi ih na papirnatom ubrusu kako bi otpustile višak vode.
-
Nasjeckaj mladi luk, a sir i pancetu nareži na kockice.
-
Tikvice iscijedi rukama i stavi u drugu posudu. Dodaj tri jaja, luk, pancetu, sir te posoli i popapri. Sve dobro promiješaj.
-
U smjesu dodaj i suhe sastojke: zobeno brašno, kukuruzno brašno i škrob, prašak za pecivo i češnjak u prahu.
-
Smjesu stavi u kalup za kruh obložen papirom za pečenje i peci na 180 stupnjeva 45 minuta.
Kruh je najbolje poslužiti mlak, uz hladno kiselo vrhnje. Dobar tek!
Kruh s tikvicama; foto:
foto: Laura Roman