U receptu koristim kukuruzno brašno u kombinaciji sa zobenim koje daje dodatnu notu okusa. U kruh sam stavila pancetu, cheddar i mladi luk, stoga ovaj kruh možeš jesti zasebno ili kao prilog uz glavno jelo. U svakom slučaju, najbolji je još mlak iz pećnice, uz malo kiselog vrhnja!
Blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 600 g tikvice
- 60 g mladog luka
- 100 g cheddar sira
- 50 g pancete
- 3 jaja
- 80 g zobenog brašna
- 50 g kukuruznog brašna
- 20 g kukuruznog škroba
- 5 g praška za pecivo
- Pola žličice češnjaka u prahu
- Sol i papar
Postupak:
- Tikvice naribaj i posoli. Ostavi ih na papirnatom ubrusu kako bi otpustile višak vode.
- Nasjeckaj mladi luk, a sir i pancetu nareži na manje kockice.
- Tikvice iscijedi rukama i stavi u drugu posudu. Dodaj tri jaja, luk, pancetu, sir te posoli i popapri. Sve dobro promiješaj.
- U smjesu dodaj i suhe sastojke: zobeno brašno, kukuruzno brašno i škrob, prašak za pecivo i češnjak u prahu.
- Smjesu stavi u kalup za kruh koji si obložila papirom za pečenje i peci na 180 stupnjeva 45 minuta.
Kruh je najbolje poslužiti mlak, uz hladno kiselo vrhnje. Dobar tek!