Brzinski brownies s mliječnom i bijelom čokoladom

Irena Gavran
Ova verzija brownieja je nastala u nedostatku tamne čokolade. Malo je drugačiji od normalnog, ima onu tamnu notu koju kakao daje i ako želite slađi desert slobodno možete dodati još 100 - 200 g smeđeg šećera.
Vidi originalni članak

Meni se činilo ovo OK, budući da je mliječna čokolada dala dosta dodatne slatkoće. Ništa spektakularno, ali dovoljno dobro da zadovolji sve potrebe slatkog uz kavu ili limunadu! 

 

Pregacha predstavlja... Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.   

 

 

Sastojci:

  • 240 g otopljenog margarina ili maslaca
  • 30 ml ulja
  • 250 g šećera 
  • 2 vanili šećera 
  • 4 jaja
  • 1 žličica soli 
  • 130 g brašna 
  • 100 g nezaslađenog kakaa
  • 200 g čokolade po želji, nasjeckane na sitne kockice (ja sam koristila 200 g mliječne čokolade i još 50 g bijele koju sam posula po kolaču prije pečenja) 

 


Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 175 stupnjeva. S malo maslaca ili ulja namastite posudu za pečenje cca 20 x 30cm. Obložite ju papirom za pečenje. 
  2. Sjedinite u jednoj posudi maslac, ulje i šećere. Dodajte jaja i miksajte cca 1 minutu. 
  3. Prosijte i sjedinite brašno, kakao i sol. Zatim te suhe sastojke dodajte mokrima, ali bez miksera. Lagano, špatulom sjedinite mokre i suhe sastojke. Dodajte nasjeckanu mliječnu čokoladu pa i nju lagano sjedinite. 
  4. Kolač istresite u posudu za pečenje, poravnajte i pospite bijelom čokoladom. 
  5. Pecite 25-30 min.
  6. Kolač izvadite iz pećnice i pustite ga 15-ak min da se ohladi prije nego ga krenete rezati.

 

Posjeti Gastro.hr