Kolumne 6227 prikaza 15. srpnja 2019.

Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu...

Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate. Listala sam one stare kuharice, mislim da je ova tiskana prije 1960.i bilo puno ovakvih ideja. Jako je puno recepata koji su toliko jednostavni, ukusni, brzi i jeftini i bez kompliciranja. Baš po mojoj mjeri. 

 

Možda vas zanima... Torta od čokolade i višnje za posebne prilike Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.  
 

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 2 pudinga po želji
  • 800 ml mlijeka
  • Šećera koliko piše na uputama vrećice od pudinga
  • Nekoliko većih žlica pekmeza

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Priprema:

  1. Lisnato razvaljajte u tanko tijesto pa izrežite na trakice cca 10 x 20cm. Ili kupite već gotovo (imate ono već od 6 listova u kutiji - listove, pločice samo poslažete u pleh) i DOBRO izbockajte vilicom.
  2. Pecite prema uputi, odnosno do zlaćane boje (ja sam na 200 stupnjeva pekla nekoj 6 minuta) i pustite da se ohladi.
  3. Puding skuhate po uputi s pakiranja, s tim da sam ja malo smanjila mlijeko, odnosno umjesto 1l sam koristila 800 ml. Ja sam koristila onaj Jaffa puding, a vi slobodno probajte ove nove okuse, toliko je vrsta da mi je teško i razmišljati. A ništa ne fali ni s običnim od čokolade ili vanilije. 
  4. Pokrijete ga prozirnom folijom po površini i pustite da se ohladi. Prije slaganja ga samo kratko izmiksajte. 
  5. Slažite kako vam drago. Ja sam par slagala s četiri kore lisnatog, par s tri. Princip je da koru lisnatog namažete žlicom pekmeza, pa s par žlica pudinga, stavite novu koru i ponavljate.

Ako vam se lisnato previše digne (iako ne bi trebalo) koru možete i prerezali po pola, čisto zbog stabilnosti kolača. Kako god da pravite i kako god da slažete, kolač zadovoljava svaku potrebu za slatkim pa sumnjam da će se itko buniti kako izgleda... 
 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.