Čokoladna granola za najbolji početak dana

Ingrid Periša
Nadamo se da i vi ne kupujete preskupe zašećerene pahuljice već radite svoju domaću verziju, jer uz malo utrošenog vremena možete dobiti punu teglu pahuljica.
Vidi originalni članak

Vikendom obično kada smo svi na okupu doručkujemo kruha, putra, marmelade ili nekog namaza, no preko tjedna je drugačija priča. Djeca se jako rano dižu za školu i najviše im odgovaraju pahuljice.

Kako jedno dijete voli čokoladne, odlučila sam napraviti zdraviju verziju od one kupovne. Čak se i drugom djetetu svidjelo. Nadam se da i vi ne kupujete preskupe zašećerene pahuljice već radite svoju domaću verziju. Uz malo utrošenog vremena dobijete punu teglu pahuljica.

Čokoladna granola

Sastojci:

  • 4 šalice zobenih pahuljica
  • Pola šalice lana
  • Pola šalice kakaa
  • 1/3 šalice ulja
  • Pola žličice vanilije
  • 1/3 šalice meda
  • 1 šalica grubo samljevenih oraha, lješnjaka ili badema
  • Par redova čokolade

Priprema:

1. Ulje, med i vaniliju zajedno pomiješati. Na veliki pleh od pećnice staviti masni papir i na njemu istresti pahuljice, zatim lan, kakao i orahe. Sve promiješati da bude ravnomjerno.

2. Dodati mješavinu ulja i meda, tako da se svugdje podjednako rasporedi. Staviti u pećnicu na 180 i miješajući peći oko 20 minuta. Odnosno onoliko koliko volite da budu zapečeno. Moja djeca vole kada su manje.

3. Obavezno miješati da svugdje budu hrskave.

4. Rebra čokolade nožem natrgati na komadiće i kada granolu izvadite iz pećnice posuti po njoj. Čokolada će se rastopiti i obložiti pahuljice.

5. Kada se granola ohladi spremiti je staklenu posudu i koristiti uz mlijeko ili jogurt.

 

Ingrid možete pratiti i na njezinom blogu Prekratak dan i Facebook stranici. 

Posjeti Gastro.hr