Integralne američke palačinke sa sezonskim bobicama

FoodAndMood
Palačinke su jedno od rijetkih jela koje vole svi, od onih najmanjih do najvećih, a gotovo da ne postoji zemlja na svijetu koja nema nekakvu svoju nacionalnu varijantu. Njihova je prednost upravo u njihovoj raznovrsnosti, a jedu se podjednako i u slatkim i u slanim kombinacijama.
Vidi originalni članak

U američke palačinke sam se zaljubila još prije nekoliko godina kada sam ih prvi puta probala u jednoj zagrebačkoj palačinkarnici, a od tada ih redovito radim i kod kuće.

Ovaj puta sam se odlučila za jednu zdraviju, cjelovitu varijantu američkih palačinki s integralnim brašnom koje je bogato vlaknima, mineralima i proteinima, a također će vas i duže držati sitima.

Slasne recepte naše nove kolumnistice Mateje pronađite na blogu FoodAndMood, Facebook stranici i Instagram profilu.

 


Za 10-12 američkih palačinki bit će vam potrebno:

  • 140 g integralnog brašna
  • 2 jaja
  • 250 ml mlaćenice (stepke)
  • 20 g kokosovog ulja (otopljenog i mlakog)
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice cejlonskog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog đumbira u prahu
  • 1/3 žličice soli

Priprema:

  1. U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, sol, začine i sodu bikarbonu).
  2. U drugoj posudi dobro izmiješajte mlaćenicu, jaja, med i mlako kokosovo ulje. Mokre sastojke dodajte suhima tek toliko da se sjedine. Nemojte previše miješati kako bi vam palačinke ostale meke i pufaste. Pustite da smjesa odstoji oko 15-20 minuta.
  3. Pecite na zagrijanoj tavi na srednje jakoj vatri. S jedne strane pecite do minutu i pol, s druge manje od minute. Slažite ih na hrpicu kako bi vam ostale tople. Poslužite ih s namazom ili preljevom po želji.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr