Ljetni štih: Sok od kupina i nektarina!

Gracijela Došen
"Volim miris prirode i sve što nam majka priroda daje. Zdravlje je oko nas,samo ga mi trebamo znati prepoznati.", govori naša blogerica Gracijela Došen
Vidi originalni članak

Nisam pobornik farmacije, jer smatram da za svaku boljku u prirodi postoji lijek. Potrebno je samo malo znanja, upornosti i ukusan zdrav pripravak se može naći na vašem stolu. Prije nekoliko dana,moja draga majka mi je donesla namirnice iz svoga vrta. U torbi se našla jedna kantica s poklopcem. Otvorim kanticu, unutra su kupine!

Odmah sam si dala zadatak da moram smisliti što ću s njima. Moja mašta čini svašta i odluka je pala na izradu soka, za koji će vam biti potrebno samo nekoliko sastojaka. Da bi se ublažila kiselost, morala sam dodati još jednu voćku. Odlučila sam se za ukusne, slatke nektarine. Proces izrade soka je veoma jednostavan.



SASTOJCI:

  • 500 g kupina
  • 4 nektarine
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice meda
  • 2,5 l vode

PRIPREMA:

  1. U jedan veći lonac stavimo kupine i oprane nektarine narezane na kriške. Dodamo šećer, zalijemo sastojke s vodom i sve zajedno kuhamo oko 1 sat na laganoj vatri.
  2. Vodu u kojoj su se kuhali sastojci procijedimo u jednu posudu kroz cjedilo. Štapnim mikserom u loncu usitnimo kupine i nektarine. Zatim vratimo kuhanu vodu u lonac. Sve dobro promiješamo i kuhamo još 10-15 minuta.
  3. Sada već kuhani sok opet procijedimo u staklenke ili jednu posudu. Sok stavimo na hlađenje.Kada se ohladi dodamo med i mentu po želji.


Slatki napitak je gotov te uživanje u ljetnim popodnevima može početi!

 

svima omiljeni Brzi slatkiš: Kolač s jogurtom i kupinama

 

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici!

Posjeti Gastro.hr