Mađarski tart: Brza verzija slatkog klasika

Slavonka
Na 24. dan Foodmasa donosim vam reccept za tart inspiriran omiljenom mađaricom.
Vidi originalni članak

Kada vam netko spomene Mađaricu, uvijek pomislite na lijepi slojeviti kolač. Danas vam donosim recept za malo drugačiju mađaricu, za one kojima se ne da peći nekoliko kora i za one kojima uvijek nedostaje kreme u klasičnoj mađarici.

Potrebno vam je:
Za koru:

  • 600 grama brašna
  • 2 jaja
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g svinjske masti
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 Dr.Oetker prašak za pecivo


Krema:

  • 1 Dr.Oetker special puding za Mađaricu
  • 1l mlijeka
  • 200 g šećera


Po želji:

  • Glazura od čokolade
  • Dr.Oetker fondant za ukrašavanje

Priprema:

  1. Od sastojaka za koru umijesite glatko tijesto.
  2. Razvaljajte ga na pola centimetra debljine i rasporedite po okruglom pekaču.
  3. Pecite na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
  4. Kremu pripremite od Dr.Oetker special pudinga za Mađaricu i rasporedite po pečenoj kori.

Gore, ako želite prelijte glazuru od čokolade, ukrasite Dr.Oetker fondantom i pustite da se u potpunosti ohladi.

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.

 

 

U slast!

 

Posjeti Gastro.hr