Kada vam netko spomene Mađaricu, uvijek pomislite na lijepi slojeviti kolač. Danas vam donosim recept za malo drugačiju mađaricu, za one kojima se ne da peći nekoliko kora i za one kojima uvijek nedostaje kreme u klasičnoj mađarici.
Potrebno vam je:
Za koru:
- 600 grama brašna
- 2 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 50 g svinjske masti
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 Dr.Oetker prašak za pecivo
Krema:
- 1 Dr.Oetker special puding za Mađaricu
- 1l mlijeka
- 200 g šećera
Po želji:
- Glazura od čokolade
- Dr.Oetker fondant za ukrašavanje
Priprema:
- Od sastojaka za koru umijesite glatko tijesto.
- Razvaljajte ga na pola centimetra debljine i rasporedite po okruglom pekaču.
- Pecite na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
- Kremu pripremite od Dr.Oetker special pudinga za Mađaricu i rasporedite po pečenoj kori.
Gore, ako želite prelijte glazuru od čokolade, ukrasite Dr.Oetker fondantom i pustite da se u potpunosti ohladi.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
U slast!