Male tajne pripreme slasnog i hrskavog pohanog kruha za doručak

Mateja Krvarić Mateja nam je otkrila male tajne pripreme slasnog pohanog kruha koji je iznutra mekan, a izvana savršeno hrskav;
Pohani kruh savršen je odabir za dobar početak dana, a još kada ga upotpunimo kremastim namazom finog putrastog okusa, dobili smo doručak iz snova
Vidi originalni članak

Svaki dan nam može biti prekrasan ako ga započnemo ukusnim doručkom. Za slasno buđenje nema boljeg od karameliziranog pohanog kruha kojeg možemo upotpuniti omiljenim voćem, medom i kremastim putrastim namazom. Upravo tako ga priprema Mateja Krvarić, autorica jednog od naših najpopularnijih food blogova - "Uvijek gladna" i naša Gastro zvijezda 2021.

Mateja nam je otkrila male tajne pripreme slasnog pohanog kruha koji je iznutra mekan, a izvana savršeno hrskav kako bi ga mogli sljubiti s omiljenim voćem i premazati kremastim namazom. Za pripremu ti je potrebno tek nekoliko sastojaka i naravno, kruh. Najbolje bi bilo da kruh nije ssasvim svjež, odnosno da ga kupiš dan prije pripreme. Ostale sastojke sigurno imaš u hladnjaku, a uvijek se možeš poigrati sa začinima i dodacima po želji. 

Ovako pripremljen pohani kruh odličan je kada u njemu uživamo sami, ali je još bolji ako ga pripremimo za voljene osobe s kojima ćemo podijeliti doručak, ali i lijepi zajednički trenutak. 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Karamelizirani pohani kruh

Sastojci:

Priprema:

  1. Jaja razmuti, dodaj mlijeko, slatko vrhnje i šećer te cimet. Sve dobro izmuti. Umjesto cimeta možeš staviti vaniliju, muškatni oraščić, koricu limuna ili drugi začin po želji.
  2. Svaku šnitu kruha umoči u smjesu, no pazi da ne upije previše smjese.
  3. Zagrij tavu na štednjaku i dodaj žličicu MEGGLE Alpinesse namaza i zatim prži kruh s jedne strane. 
  4. Na drugu stranu kruha stavi još malo šećera, pa ispeci drugu stranu. Tako ćeš dobiti hrskavu karameliziranu koricu.
  5. Pohani kruh premaži MEGGLE Alpinesse namazom, dodaj voće po želji i prelij medom. 

Dobar tek!

MEGGLE Alpinesse namaz napravljen je od maslaca uz mali dodatak najkvalitetnijeg repičinog ulja što ga čini savršeno kremastim i putrastim. To znači da ga na svoj pohani kruh ili sendvič možemo s lakoćom namazati odmah nakon što smo ga izvadili iz hladnjaka. MEGGLE Alpinesse namaz možeš kupiti u praktičnom pakiranju od 250 grama za čiju je pripremu utrošeno čak četiri litre MEGGLE mlijeka. Osim kao kremasti namaz, Alpinesse možeš koristiti i za pečenje, a odličan je i kao dodatak kolačima za koje inače koristimo maslac. 

 

Posjeti Gastro.hr