Svaki dan nam može biti prekrasan ako ga započnemo ukusnim doručkom. Za slasno buđenje nema boljeg od karameliziranog pohanog kruha kojeg možemo upotpuniti omiljenim voćem, medom i kremastim putrastim namazom. Upravo tako ga priprema Mateja Krvarić, autorica jednog od naših najpopularnijih food blogova - "Uvijek gladna" i naša Gastro zvijezda 2021.
Mateja nam je otkrila male tajne pripreme slasnog pohanog kruha koji je iznutra mekan, a izvana savršeno hrskav kako bi ga mogli sljubiti s omiljenim voćem i premazati kremastim namazom. Za pripremu ti je potrebno tek nekoliko sastojaka i naravno, kruh. Najbolje bi bilo da kruh nije ssasvim svjež, odnosno da ga kupiš dan prije pripreme. Ostale sastojke sigurno imaš u hladnjaku, a uvijek se možeš poigrati sa začinima i dodacima po želji.
Ovako pripremljen pohani kruh odličan je kada u njemu uživamo sami, ali je još bolji ako ga pripremimo za voljene osobe s kojima ćemo podijeliti doručak, ali i lijepi zajednički trenutak.
Karamelizirani pohani kruh
Sastojci:
- 8 šnita kruha
- 3 - 4 jaja
- 200 ml mlijeka
- 100 ml Creme Patisserie slatko vrhnje
- 1 žlica šećera
- 1 žličica cimeta
- MEGGLE Alpinesse namaz
- Voće
- Med
Priprema:
- Jaja razmuti, dodaj mlijeko, slatko vrhnje i šećer te cimet. Sve dobro izmuti. Umjesto cimeta možeš staviti vaniliju, muškatni oraščić, koricu limuna ili drugi začin po želji.
- Svaku šnitu kruha umoči u smjesu, no pazi da ne upije previše smjese.
- Zagrij tavu na štednjaku i dodaj žličicu MEGGLE Alpinesse namaza i zatim prži kruh s jedne strane.
- Na drugu stranu kruha stavi još malo šećera, pa ispeci drugu stranu. Tako ćeš dobiti hrskavu karameliziranu koricu.
- Pohani kruh premaži MEGGLE Alpinesse namazom, dodaj voće po želji i prelij medom.
Dobar tek!
MEGGLE Alpinesse namaz napravljen je od maslaca uz mali dodatak najkvalitetnijeg repičinog ulja što ga čini savršeno kremastim i putrastim. To znači da ga na svoj pohani kruh ili sendvič možemo s lakoćom namazati odmah nakon što smo ga izvadili iz hladnjaka. MEGGLE Alpinesse namaz možeš kupiti u praktičnom pakiranju od 250 grama za čiju je pripremu utrošeno čak četiri litre MEGGLE mlijeka. Osim kao kremasti namaz, Alpinesse možeš koristiti i za pečenje, a odličan je i kao dodatak kolačima za koje inače koristimo maslac.