Nutella Cookie Dough Cheesecake koji se ne peče

Ana Zelić
Sintagma na koju uvijek pozitivno reagiramo je "kolač bez pečenja". U jednadžbu je blogerica Ana ubacila i Nutellu, krem sir i tijesto za keksiće i ispunila sve naše snove. Ne sumnjamo da ćete i vi misliti isto.
Vidi originalni članak

Blog Ana's Baking Chronicles preplavljen je divnim tortama, i teško možemo probrati omiljeni recept, ali ovaj zasigurno među top pet. Sastoji se od  podloge od digestive keksa, sloja jestivog tijesta za kekse te  neodoljive kreme od krem sira, mascarponea, rastopljene čokolade i Nutelle. Svaki od ovih dijelova sam je po sebi desert, a svi zajedno čine vrlo skladnu i osvježavajuću sredinu.

Napravite je nekoliko sati ili dan ranije, dobro rashladite i uživajte!

 

ana's baking chronicles Victoria sponge sa svježim jagodama i kremom od vanilije

 

Anine genijalne slastice i ostale delicije možete potražiti na blogu Ana's Baking Chronicles, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
 


 

Sastojci za kalup promjera 18-20 cm:

Podloga:

  • 100 g mljevenog McVitie's Digestive keksa
  • 50 g otopljenog maslaca

Priprema:

  1. Dno kalupa obložiti papirom za pečenje.
  2. Pomiješati mljevene kekse i rastopljeni maslac, rasporediti ih po dnu i utisnuti žlicom ili čašom.
  3. Staviti u frižider 20-tak minuta da se stisne.

 

 

Jestivo tijesto za kekse:

  • 200 g brašna preprženog na tavi
  • 120 g maslaca sobne temperature
  • 60 g smeđeg šećera svijetli muscovado
  • 60 g bijelog šećera
  • 50 g čvrstog jogurta sobne temperature
  • prstohvat soli
  • 100 g nasjeckane tamne čokolade min. 50% 

Priprema tijesta: 

  1. Najprije tostirati brašno u tavi na laganoj vatri, 4-5 minuta. Ostaviti da se malo ohladi kako ne bi rastopilo maslac. U srednje velikoj zdjeli, koristeći ručni mikser, miksajte omekšali maslac i šećere 2-3 minute pa dodajte jogurt i prstohvat soli. Miksajte dok se ne sjedini. Na kraju dodajte brašno i nasjeckanu čokoladu pa miksajte tek toliko da se sjedini.
  2. Stavite u frižider 20-30 minuta kako bi ga lakše rasporedili po sloju keksa.
  3. Nakon što se sloj keksa stvrdnuo, a tijesto malo ohladilo, koristeći jednokratne plastične rukavice složite sloj preko mljevenog keksa. Najbolje je trgati komadiće i kad sve popunite onda rukama poravnati i utisnuti da izgleda jednolično i ravno.
  4. Staviti u frižider 20-30 minuta prije stavljanja kreme.

 

 

Krema:

  • 180 g krem sira Philadelphia ili Vivis, sobne temperature
  • 200 g mascarponea sobne temperature
  • 240 g Nutelle
  • 150 g vrhnja za šlag (36 % m.m.) 
  • 50 g rastopljene čokolade min. 50%
  • 30 g šećera u prahu (prosijati)

Priprema kreme:

  1. Rastopiti čokoladu na pari ili u mikrovalnoj (u kratkim intervalima po 20-30 sec kako ne bi izgorjela) i ostaviti da se malo ohladi, ali da i dalje bude rastopljena. Čokolada daje strukturu kremi jer u frižideru prelazi u kruto stanje pa nije potrebna želatina.
  2. Miksajte krem sir i mascarpone sa šećerom u prahu dok se ne sjedini. Dodajte Nutellu i rastopljenu čokoladu i miksajte toliko dugo dok ne dobijete lijepu homogenu smjesu. Na kraju umiješajte špatulom vrhnje za šlag koje ste prethodno izmiksali u mekani šlag.
  3. Prelijte kremu preko slojeva keksa i tijesta za kekse pa poravnajte malom metalnom špatulom. Stavite u frižider minimalno 3-4 h da se stisne. Ohlađeni cheesecake možete ukrasiti kuglicama preostalog tijesta za kekse i čokoladnim ganacheom. 

Savjet!

Za kalup promjera 20 cm samo povećajte sastojke za podlogu od keksa na 130 g keksa i 65 g maslaca.

 

 

Ana Zelić Neodoljivi banana cupcakes s kremom od keksa i čokoladom

 

Posjeti Gastro.hr