Raskošni kuglof od klementina i rogača

Fitness Klinika
Ovim mirisima i okusima želim dobrodošlicu zimi, dobrodošlicu razdoblju kad i mi i priroda ulazimo u fazu mirovanja kako bi bili spremniji za nove izazove s prvim toplijim danima.
Vidi originalni članak

Agrumi me uvijek podsjećaju na zimu, to je naše domaće voće prepuno vitamina i divne narančaste boje koja je pozitivna i kreativna. Volim kupovati agrume jer kad unesem u stan malu mrežicu punu narančastih plodova tako lijepo mirišu i sjaje svoju boju. U ovom mirisnom kuglofu željela sam spojiti simbole toplog juga: agrume, bademe i rogač, s mirisnim začinima medenjaka koji podsjećaju na božićne kolačiće. Uživajte u ovom finom obiteljskom kolačiću.


POTREBNO:

  • 3 klementine (oko 300 g)
  • 100 g mljevenih badema
  • 80 g sitno mljevenog rogača
  • 2 žlice kokosovog šećera
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 2 žličice začina mješavina za medenjake
  • 3 jaja
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 65 g čokolade sa 75% kakaa

PRIPREMA:

  1. Ako uspijete nabaviti neprskane klementine kuhajte ih zajedno s korom 30-45 min, kada ih bocnete vilicom i kora je mekana gotove su. Ohlađene usitnite štapnim mikserom u kremu. Ako niste nabavili neprskane klementine tada ih ogulite i samo usitnite štapnim mikserom.
  2. U posudi pomiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, rogač, kokosov šećer, prašak za pecivo i začin za medenjake
  3. U veću posudu ubacite usitnjene klementine, istresite pomiješane suhe sastojke i promiješajte pjenjačom. Dodajte jaja i kokosovo ulje te miješajte pjenjačom dok se sve skupa jednolično poveže.
  4. Smjesu istresite u namašćen kalup za kuglof promjera 22 cm i pecite na 170 stupnjeva oko 45 minuta. Provjerite čačkalicom je li kuglof pečen. Pustite ga da odstoji 15 min, a zatim ga okrenite i istresite na tanjur za posluživanje
  5. Mlaki kuglof prelijte otopljenom čokoladom.

Vaša Fitness Klinika. Vidimo se na Facebooku ili na Instagramu.

 

 

Posjeti Gastro.hr