Agrumi me uvijek podsjećaju na zimu, to je naše domaće voće prepuno vitamina i divne narančaste boje koja je pozitivna i kreativna. Volim kupovati agrume jer kad unesem u stan malu mrežicu punu narančastih plodova tako lijepo mirišu i sjaje svoju boju. U ovom mirisnom kuglofu željela sam spojiti simbole toplog juga: agrume, bademe i rogač, s mirisnim začinima medenjaka koji podsjećaju na božićne kolačiće. Uživajte u ovom finom obiteljskom kolačiću.
POTREBNO:
- 3 klementine (oko 300 g)
- 100 g mljevenih badema
- 80 g sitno mljevenog rogača
- 2 žlice kokosovog šećera
- 1,5 žličica praška za pecivo
- 2 žličice začina mješavina za medenjake
- 3 jaja
- 3 žlice kokosovog ulja
- 65 g čokolade sa 75% kakaa
PRIPREMA:
- Ako uspijete nabaviti neprskane klementine kuhajte ih zajedno s korom 30-45 min, kada ih bocnete vilicom i kora je mekana gotove su. Ohlađene usitnite štapnim mikserom u kremu. Ako niste nabavili neprskane klementine tada ih ogulite i samo usitnite štapnim mikserom.
- U posudi pomiješajte suhe sastojke: mljevene bademe, rogač, kokosov šećer, prašak za pecivo i začin za medenjake
- U veću posudu ubacite usitnjene klementine, istresite pomiješane suhe sastojke i promiješajte pjenjačom. Dodajte jaja i kokosovo ulje te miješajte pjenjačom dok se sve skupa jednolično poveže.
- Smjesu istresite u namašćen kalup za kuglof promjera 22 cm i pecite na 170 stupnjeva oko 45 minuta. Provjerite čačkalicom je li kuglof pečen. Pustite ga da odstoji 15 min, a zatim ga okrenite i istresite na tanjur za posluživanje
- Mlaki kuglof prelijte otopljenom čokoladom.
Vaša Fitness Klinika. Vidimo se na Facebooku ili na Instagramu.