Prije točno 5 godina otišao je veliki chef Andrej Barbieri

Danijel Berković/PIXSELL Andrej Barbieri
U subotu 9. ožujka 2019. godine hrvatska je gastronomija ostala siromašnija za jednog od svojih najvećih chefova. Prisjećamo se njegovog nasljeđa
Vidi originalni članak

Andrej Barbieri, dobri stari Barbi, bio je puno više od klasičnog chefa. Ovaj erudit, svjetski putnik, intelektualac i stvarno, u punom smislu riječi, ljudina, unosio je veselje gdje god da se pojavio, a o specijalitetima koje je stvarao, uvijek se govorilo u superlativima.

Nakon Europe, smirio se u Rijeci

Do svoje najpoznatije faze, kad je radio u opatijskoj Bevandi, Andrej je prošao sito i rešeto raznih poslova po cijeloj Europi, da bi se ipak pred 15-ak godina donekle smirio u Rijeci i njenoj okolici. Tako je u Voloskom bio prvo u Skalinadi, pa Tramerki, a onda je uz Bevandu vodio i riječki lokal Conca d'Oro


 

Bio je odličan mentor i uzor

Andreja se često moglo vidjeti na televiziji, pogotovo kao zaštitni znak MasterChefa, pisao je, mentorirao, bio pravi uzor. U Zagrebu je jedno vrijeme radio u restoranu Barbieri's, a onda je otišao u Dohu gdje u Quavanni postaje chef konzultant prvog hrvatskog restorana u Kataru. 

Srce velikog Andreja Barbierija prestalo je kucati uslijed dugogodišnjih zdravstvenih tegoba. Puno prerano zbog svega onoga što nam je ovaj divan čovjek još trebao i morao dati.  

Posjeti Gastro.hr