Andrej Barbieri, dobri stari Barbi, bio je puno više od klasičnog chefa. Ovaj erudit, svjetski putnik, intelektualac i stvarno, u punom smislu riječi, ljudina, unosio je veselje gdje god da se pojavio, a o specijalitetima koje je stvarao, uvijek se govorilo u superlativima.
Nakon Europe, smirio se u Rijeci
Do svoje najpoznatije faze, kad je radio u opatijskoj Bevandi, Andrej je prošao sito i rešeto raznih poslova po cijeloj Europi, da bi se ipak pred 15-ak godina donekle smirio u Rijeci i njenoj okolici. Tako je u Voloskom bio prvo u Skalinadi, pa Tramerki, a onda je uz Bevandu vodio i riječki lokal Conca d'Oro.
Bio je odličan mentor i uzor
Andreja se često moglo vidjeti na televiziji, pogotovo kao zaštitni znak MasterChefa, pisao je, mentorirao, bio pravi uzor. U Zagrebu je jedno vrijeme radio u restoranu Barbieri's, a onda je otišao u Dohu gdje u Quavanni postaje chef konzultant prvog hrvatskog restorana u Kataru.
Srce velikog Andreja Barbierija prestalo je kucati uslijed dugogodišnjih zdravstvenih tegoba. Puno prerano zbog svega onoga što nam je ovaj divan čovjek još trebao i morao dati.