Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši

Sweet 'n' Salty by Matea
Budući da je ljeto pred vratima, valja malo razmisliti i o zdravim desertima. Bar na mjesec dana...
Vidi originalni članak

Želja za slatkim je s jedne strane, a vaga s druge. U takvom sam trenutku smislila ovaj cheesecake s jagodama i odličnom podlogom od oraščića i mljevenih keksa.

Pripremila sam samo četiri porcije (jer više od toga ni ne smijem dobiti).

 

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!

 

Sastojci za podlogu:

  • Šaka mljevenih badema
  • Šaka mljevenih oraha
  • Šaka mljevenih Plazma keksa
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 100 g maslaca

Sastojci za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 2 velike žlice meda
  • 200 g grčkog jogurta

Priprema:

  1. Za podlogu sam pomiješajte otprilike šaku mljevenih badema, šaku mljevenih oraha i šaku mljevene plazme. I samo jednu žličicu smeđeg šećera! Tome dodajte otopljeni maslac da se poveže, napunite čaše i stavite u hladnjak.
  2. U međuvremenu pomiješajte krem sir sobne temperature s medom, grčkim jogurtom i malo ekstrakta vanilije. Izmiksajte pa rasporedite po podlozi.
  3. Narezane jagode kratko kuhajte s malo meda i malo gustina. Prelijte preko deserta pa pričekajte da se ohladi.

 

Navalite na ovaj cheesecake bez grižnje savjesti!

 

Posjeti Gastro.hr