Kolumne 17. svibnja 2020.

Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Budući da je ljeto pred vratima, valja malo razmisliti i o zdravim desertima. Bar na mjesec dana...

Želja za slatkim je s jedne strane, a vaga s druge. U takvom sam trenutku smislila ovaj cheesecake s jagodama i odličnom podlogom od oraščića i mljevenih keksa.

Pripremila sam samo četiri porcije (jer više od toga ni ne smijem dobiti).

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!

 

Sastojci za podlogu:

  • Šaka mljevenih badema
  • Šaka mljevenih oraha
  • Šaka mljevenih Plazma keksa
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 100 g maslaca

Sastojci za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 2 velike žlice meda
  • 200 g grčkog jogurta

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Priprema:

  1. Za podlogu sam pomiješajte otprilike šaku mljevenih badema, šaku mljevenih oraha i šaku mljevene plazme. I samo jednu žličicu smeđeg šećera! Tome dodajte otopljeni maslac da se poveže, napunite čaše i stavite u hladnjak.
  2. U međuvremenu pomiješajte krem sir sobne temperature s medom, grčkim jogurtom i malo ekstrakta vanilije. Izmiksajte pa rasporedite po podlozi.
  3. Narezane jagode kratko kuhajte s malo meda i malo gustina. Prelijte preko deserta pa pričekajte da se ohladi.

 

Navalite na ovaj cheesecake bez grižnje savjesti!

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.