Čudesno: Kremasta panna cotta s preljevom od marelica

Thinkstock
Pripremite najslađi kremasti desert sa sezonskim voćem.
Vidi originalni članak

Divne baršunaste marelice pretvorite u preljev kojim ćete obogatiti kremastu panna cottu i zasladite se najslađim desertom koji možete zamisliti. Hladna i osvježavajuća krema odlično se slaže sa sezonskim marelicama. Vjerujte nam, ovo je desert kakav samo poželjeti možete.

Sastojci:

  • 30 dl slatkog vrhnja
  • 2 dl punomasnog mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 80 g šećera
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 4 lista želatine
  • 5-6 marelica
  • 2 žlice meda
  • Sok pola limuna

Priprema:

  1. U posudu za kuhanje ulijte slatko vrhnje, mlijeko, šećer, vaniliju i javorov sirup.
  2. Kuhajte do vrenja, pa maknite sa štednjaka.
  3. Umiješajte želatinu koju ste prethodno namočili i ocijedili.
  4. Kalupe za puding premažite maslacem i ulijte u njih smjesu sa slatkim vrhnjem.
  5. Stavite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći.
  6. Kuhajte oguljene i narezane marelice s medom i šećerom dok sasvim ne omekšaju, pa preljev ohladite.
  7. Panna cottu prebacite iz kalupa na tanjure za posluživanjte i bogato ih prelijte voćnim umakom. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr