Kremasti gratinirani batat s pancetom

Thinkstock
Brzinskim postupkom pripremite jednostavan prilog ili lagano glavno jelo.
Vidi originalni članak

Slatkasti batat izvrsno će se složiti s pancetom i ribanim sirom. Prelijan vrhnjem za kuhanje koje možete začiniti po vlastitom ukusu dodajući mu nešto zelenog začinskog bilja poput peršina i origana, bit će upravo savršeno kremast. Ovako pripremljen batat poslužite uz fini odrezak, piletinu ili kao lagano glavno jelo nakon dugih radnih dana.

Potrebno vam je:

  • 2 batata
  • 100 g ribanog sira
  • 100 g pancete
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Ogulite i očistite batat pa ga nasjeckajte na tanke ploške.
  3. Nauljite kalup za pečenje i prekrijte ga slojem narezanog batata.
  4. Pospite pancetom i ribanim sirom pa ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka.
  5. Pomiješajte vrhnje za kuhanje sa soli i paprom i prelijte preko batata.
  6. Pecite 20 minuta prekriveno folijom, a zatim jos 20 minuta otkriveno.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr