Lignjun s pečenim krumpirom

Thinkstock
Punjeni lignjun u pećnici malen je odmak od klasičnih kolutića s prženim krumpirićima. No, garantiramo da će cijela četvreročlana obitelj veseliti ovom specijalitetu za koji ćete potrošiti manje od 35 kuna!
Vidi originalni članak

Petak je dan za lignje, od firme, preko škole do kuće, pa ako imate vremena i ne pretjerano puno iskustva, pripremite ovaj zgodan recept za svoje najdraže. Sigurno ćete uživati.

Sastojci:

500 g Clever lignjun kolutići/krakovi (500 g = 24,99 kn; 18,99 kn AKCIJA od 21.01.-27.01.)

25 g Clever krušne mrvice (500 g = 4,99 kn)

1 Clever jaje M razred (pakiranje 10/1 = 12,99) 500 g

500 g Clever krumpir (5 kg = 1,99)

Režanj češnjaka

Glavica luka

Peršin

Sol

Papar

3 žlice maslinovog ulja

Priprema: 

  1. Očistite utrobu lignjuna te isjeckajte krakove
  2. Na maslinovom ulju kratko prodinstajte krakove te ih sjedinite s češnjakom, peršinom i mrvicama
  3. Sve zajedno začinite solju i paprom te na kraju sve povežite s jednim jajem
  4. Pripremljenom smjesom napunite lignje te ih posložite na maslinovo ulje na dnu protvana
  5. Oko liganja posložite i blanširani krumpir i po želji luk ili rajčicu, sve zajedno začinite solju i paprom te još malo zalijte maslinovim uljem
  6. Tako pripremljeno pecite 20 - 25 minuta na 180 stupnjeva, ovisno o jačini pećnice
  7. Jedite toplo!

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr