Mali plac ponovo otvara vrata

Najveseliji i najprirodniji plac u Zagrebu opet otvara svoja vrata. Prvi ovogodišnji Mali plac na tavanu, na staroj adresi u Sinkovićevoj 8 na zagrebačkoj Novoj Vesi, ponovo će okupiti male proizvođače kojima je prioritet prirodan uzgoj.
Vidi originalni članak

Što se sve nudi na ovoj opuštenoj tržnici možete provjeriti u subotu 18. siječnja od 11 do 19 sati. I ako se ne vratite kući s vrećicama punima najfinije hrane, na Tavanu uvijek možete čuti zanimljive priče, raspitati se o ekološkoj proizvodnji i dobiti koristan savjet o uzgoju ili idealan recept za subotnji ručak.

Na Malom placu na tavanu ovog vikenda, uz jednu od domaćica Jelenu Ivu Nikolić, očekuju vas domaći pekmezi i džemovi, med i srodni proizvodi, slasne borovnice i mirisne klementine. Uz naranče, grejpove, jabuke moći ćete probati i veganske torte i tortilje, paštete, peciva, maslinovo ulje, a sve to na kraju zaliti s najukusnijim prirodnim sokovima od jagode, šipka i aronije. Ako vam ovaj popis ipak nije dovoljan, najbolje je da se sami uvjerite i u subotu se lagano zaputite prema bogatstvu mirisa i okusa koji se šire Malim placom na tavanu.

Potražite Mali plac na Facebooku.

Posjeti Gastro.hr