Mali trikovi: Izvucite najbolje od limuna i češnjaka u samo 20 sekundi

Thinkstock
Obožavamo ih zasebno i u kombinaciji, a sada vam donosimo trikove kako iz limuna izvući najviše limunovog soka i najbrže očistiti češnjak.
Vidi originalni članak

Limunov sok i korica sastojci su brojnih deserata, mediteranskih jela i napitaka. Način na koji dobivamo sok ne razlikuje se puno od osobe do osobe. Jednostavno prerežemo limun na pola, istisnemo svaku polovicu i bacimo u smeće. Ipak, najjednostavniji način nije uvijek i najbolji. Naime, na taj način u limunu ostaje velika količina neiskorištenog soka. Da biste to ispravili, potrebno vam je samo 20 sekundi više. Ubacite limun u mikrovalnu, ostavite ga 20 sekundi i izvadite. Pripazite na vruću koricu, a zatim ga istisnite. Limunova kora i sokovi otpustit će, a vi ćete dobiti gotovo duplo više soka.

Isti trik možete primijeniti i kod čišćenja češnjaka. Ukoliko vam taj posao nikako ne sjeda, ubacite češnjak u mirkovalnu pa ga na najvećoj temperaturi zagrijavajte oko 10 sekundi. Pomoću krpe ili kuhinjske rukavice izvadite ga iz mikrovalne i probajte oguliti. Skida li se njegova koža lako, uspjeli ste. Ne skida li se, vratite ga u mikrovalnu na još desetak sekundi. Pustite da se ohladi pa ga ogulite. Ova metoda odlična je posebice za jela za koja vam je potrebna veća količina češnjaka. 

Posjeti Gastro.hr