Bilo da pripremate fini umak ili nadjev za bruschette, sjeckanje češnjaka uvijek ostavlja miris na vašim prstima još satima kasnije. Donosimo vam tri jednostavna načina kako se riješiti mirisa češnjaka u samo nekoliko sekundi.
Osim što je ukusan dodatak jelima, limun odlično otklanja mirise. Prepolovite ga pa ga utrljajte u područje prsta kojim ste dodirivali češnjak. Isperite vodom i to je to. Mirisa više nema.
Kada pri ruci nemate limun, poslužit će također i ocat i soda bikarbona. Nije važno koristite li alkoholni ili jabučni, umočite prste u ocat i pospite ih sodom bikarbonom. Protrljajte i isperite pod vodom.
Treći i najzanimljiviji trik uključuje tek malo sapuna, vodu i, ne biste vjerovali, žlicu. Sve što trebate učiniti jest staviti sapun na ruku i oprati ruke pod mlazom vode dok ih trljate o žlicu.
Ne mora to čak ni biti žlica, poslužit će svaki metalni predmet koji pronađete u kuhinji.
Jednostavnije zbilja ne može.